Walter

Potez pijuna

Ako Srbi otpočnu rat, prvi će stradati njihovi medijski i policijski agenti u Sarajevu.

Univerzitetska javnost Sarajeva i Tuzle je kroz četiri otvorena pisma osudila odluku Vrhovnog suda FBiH da se za vještaka u montiranom procesu Pogorelica dovede samozvani ekspert za Al-Kaidu Rohan Gunaratna iz Šri Lanke. Nikad u povijesti bh. pravosuđa nije se dogodilo da toliko uglednih imena… Brrringgg! – Halo. Đe si Mucho. Ejhs. Politički komesar? Ma to su totalni idioti. Goni ih u p.m.

Eto, dragi slušaoci i gledaoci, kao što ste vidjeli, taman sam počeo da pišem tekst o Rohanu kad me nazvao Mucho Naylin da mi javi da je čuo da je na naslovnici policijskog biltena Slobodna Bosna objavljeno da sam ja politički komesar Patriotske lige u novom ratu koji priprema SDA. Toliko znam zasad. Četvrtak je uvečer. Petkom u Tuzlu dolazi to gownno od novine, pa ću vidjeti o čemu se radi. Sad odoh pržiti ribu i marnuti jedno Tuzlansko pivo, kao pravi komesar.

Dobro jutro. Petak je. Pročitao sam tu jadnu i opasnu izmišljotinu. Sad bih trebao objašnjavati laž. No, žao mi je teme koju sam mislio pisati. To je važnije. Nego, da se mi dogovorimo. Sad ću ja malo pisati o Rohanu, a onda ću malo više pisati o Rohanovoj (anti)terorističkoj mafiji iz SB. Ožeži komesare!

Roxan ye bre Beogragganin

Rohan je enigma. Čitljiva, ipak. Prije nego što ga je Vrhovni sud imenovao za vještaka, on je po Beogradu trubio da je Sarajevo povezano sa Al-Kaidom. Njegovo izmišljanje Al-Kaide na svakom koraku govori o intencijama montiranog procesa Pogorelica. Pored desetine domaćih, ili stotine evropskih stručnjaka za (anti)terorizam, Vrhovni sud angažira diletanta, o kome već mnogi eksperti u svijetu govore kao o lupežu koji zgrće pare šireći islamofobiju. Istražnja sutkinja Marina Perišić, pak, tvrdi da je Rohana preporučio Kofi Anan, što je nebeska budalaština. Naš saradnik Stefan Švarc svjedoči o skandaloznoj istini: Rohan Gunaratna je uključen u proces Pogorelica i prije nego što je proces pokrenut krajem aprila 2002. godine!!! Rohan je još u februaru 2002. rovario po Bosni, mobilizirajući plaćenike koji će konstruirati izmišljotine o tzv. islamskom terorizmu.

To ukazuje da je povezivanje Bošnjaka sa Al-Kaidom globalni cilj određenih međunarodnih centara moći, koji ovdje djeluju preko OHR-a, IPTF-a, OSCE-a, odnosno preko instaliranih poslušnika u medijima, policiji i pravosuđu. Otkrivanje dokumenata beogradskog APIS-a (nekadašnji KOS), pod naslovom Državni projekat za islamsku Bosnu, govori o punoj koordinaciji Beograda sa Rohanom, FOSS-om, SB, Vrhovnim sudom, i dr. Njihov je cilj da satanizacijom bosanske žrtve aboliraju i učvrste s&h genocidne projekte u BiH. Njihovi neprijatelji su svi koji to vide, i koji na to upozoravaju.

Peace brothers

O koordinaciji između velikosrpskih obavještajnih struktura i FOSS-a, tj. SB, svjedoči posljednji broj ovog policijskog biltena. Koristeći se napadom kao odbranom SB je optužila SDA da sprema novi rat. Zapravo, time su pokušali skrenuti pažnju sa dokumenata koje je SFOR zaplijenio u Obavještajnoj upravi Vojske RS, a u kojima postoje planovi napada na Federaciju. Po nalogu svojih beogradskih šefova, SB je iskonstruirala ničim argumentiranu priču da je u Mjehurićima, prije dvije godine, održana obnoviteljska skupština Patriotske lige na kojoj je Fatmir Alispahić izabran za političkog komesara tog novog rata.


Koliko se sjećam, u februaru 2001. SDP me je proglasio komandantom vehabija. Dogodilo se to nakon što su SDP-ovi hakeri, po nalogu Lagumdžije i Bešlagića, provalili u moj e-mail i sadržaj objavili u lokalnom policijskom biltenu SDP-a. Prethodno sam imao slično iskustvo sa SDA, koja me proglasila četnikom i neprijateljem muslimanskog naroda. U međuvremenu su mi dvojica braće iz Maglaja došla pod prozore i pokazala da ću biti smaknut, a zbog nekog teksta u kome sam kritikovao isključivost tzv. vehabija.

Kad sam se taman odomaćio kao komandant vehabija, Islamska zajednica je pokrenula kampanju protiv mene, u kojoj je išla dotle da pozove čitaoce Preporoda da se sa mnom obračunaju kako se to čini u islamskim zemljama: kamenovanjem, sunećenjem ruke kojom pišem, i sl. Taman kad sam se posve uvjerio da Bosna apsurdom zastrta, i da nemam šta više postati, jer sam bio i četnik, i vehabija, i kontravebehabija, eto, dogodilo se da postanem i politički komandant Patriotske lige.

Ovo je vrijeme u kome kleveta ima veću snagu od istine. Nema sistema, nema pravila, rat je, a tu za istinu malo ko mari. Stvarnost opstaje na kleveti, baš kao u Kafkinom Procesu. Kleveta je dovoljna da budete uhapšeni, suđeni, deportovani. Istinu nema ko čuti, jer nikog ne zanima. Danas je okupatorima potrebno da Fatmir Alispahić bude komandant novog rata, baš kao što je Radovanu Karadžiću onomad bilo potrebno da obavijesti Srbe kako su muslimani po džamijama dogovorili pokolje Srba. No, najmanji problem sam ja. Plašim se da se iza ove klevete četničke SB krije nešto gore.
U desetine svojih tekstova sam dokazivao da Srbija ne miruje, da Srbija čeka pogodan trenutak da dokolje nedoklano. Srbija vri od tekstova o zamjeni RS za suverenitet Kosova. Srbiji je potrebna halabuka u BiH da dokaže potrebu revizije Dejtonskog sporazuma, odnosno aneksije RS. Otud Vojska RS zvanično planira napad na Federaciju. Bošnjaci to ne vide. Bol ih je sludila.

Bošnjaci ne žele rat. Plaše se rata. Spremni su na sve moguće ustupke, samo da rata ne bude. Ali, rat je jedini put za redefiniciju Dejtona, u interesu Beograda. Bošnjaci bi morali biti uvučeni u rat, kako bi rat bio povod da se Bosna rasparča, ili pripoji Srbiji.
Bošnjaci neće otpočeti rat. Ako ga otpočnu Srbi, onda će prvi stradati njihovi agenti u Sarajevu.

Walter, Br. 77, 2. IV 2003.

Kalendar

April 2003
P U S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhiva

Kategorije