Walter

Krajnje je vrijeme da zovnemo Šahbaza

Kao i u toku agresije, međunarodna zajednica i danas podržava s&h separatističke projekte. Glavni neprijatelj na tom putu jeste antifašistička i civilizacijska čestitost ARBiH i bošnjačkog naroda. Zato je u Hag metnut prvo komandant Armije RBiH Sefer Halilović.

Dogodio se nesporazum. Grdan. Na krvave rane smo privili četničke i ustaške zločince, da ne povrijedimo srpski i hrvatski narod. Govorili smo ranama da šute, da se strpe, da same sebe zaborave, jer je Bosna iznad naših nepreboli. Suosjećali smo sa zločinačkom sramotom srpskog i hrvatskog naroda, jer su to naše komšije, naša braća. Na njihovoj je sramoti naša krv. Ali, kuća nam je zajednička. Valja živjet, valja praštat, mislili smo.
Dogodio se nesporazum. Grdan. Naša je plemenitost, i u ratu, i u miru, shvaćena kao mahnitost. Neko je pomislio da smo budale. E sad ćemo tom nekom, ‘vaki plemeniti, da jebemo sve po spisku!

Zlochinn is ars aevi

Genocidan je svaki onaj narod koji čuva, slavi i njeguje rezultate genocida!!! Bosanski Srbi i hercegovački Hrvati su genocidni! A genocidni su zato što sedam dejtonskih godina uživaju u rezultatima zločina, dakle, klanja Bošnjaka, silovanja Bošnjakinja, progona bošnjačkih porodica, rušenja džamija, ravnanja mezarja, zatiranja svakog traga koji podsjeća da je tu živio još neko, i da je to bilo, i da jeste, još nečije.

Jerbo, da bosanski Srbi i hercegovački Hrvati nisu genocidni, da su koje li sreće kolektivno plemeniti i dobrohotni, oni bi se dosad digli protiv zločina koji su u njihovo ime počinjeni. Dosad bi iznjedrili makar jednu političku stranku koja bi poručila: Jedini način da sa sebe speremo ljagu za počinjene zločine nad Bošnjacima jeste da vratimo Bošnjake kućama, da im obezbjedimo prirodnu ravnopravnost, da im dobrotom i komšilukom dokažemo da iza ovih zločina ne stoji naš narod. Ovakva se stranka nije pojavila ni kod Srba, ni kod Hrvata, zato: što za nju ne bi niko glasao, što je nema ko osnovati, što bi letila u zrak za doručak, ručak i večeru. Nije se, čak, pojavio ni proplamsaj takvog mišljenja.

Apsolutni kolektivitet ovih naroda ponosan je na svoje zločine, koje njeguje kao kulturno dostignuće. U njihovu genocidnu feleričnost uvjerio ih je Dejtonski sporazum koji im je priznao da se zločin isplati. Možda bismo i dalje držali glave u pijesku, ali je prst preduboko gurnut u bošnjačko oko, da bi se to dalo više trpjeti. To što smo osumnjičeni, oklevetani, za tzv. islamski terorizam, za ratne zločine, u nama je probudilo čulo vida i umijeće pamćenja.

Owdye su living the dinossaurussy

Ne postoji nikakvo činjenično uporište u pokušaju da se izjednače ideološka hranilišta Vojske RS, HVO i ARBiH. Prve dvije vojske, ako se te hunte mogu vojskama zvati, sljednici su četničke i ustaške ideologije iz Drugog svjetskog rata. Njihovo programsko opredjeljenje je ratni zločin, u ime nacističke prljavštine. Armija RBiH je jedino što je preostalo od nekad plemenite, antifašističke, partizanske Jugoslovenske narodne armije. Ideološki bitak ARBiH su multietničnost, antifašizam, antiterorizam, kao tradicijski kvalitativi antihitlerovske koalicije.

Dok su VRS i HVO temeljito realizirali fašističke ideološke smjernice, napajajući se i krijepeći krvlju sa preklanih bošnjačkih vratova, ARBiH je temeljito štitila sve Bosance i Hercegovce. Zločin je bio programsko opredjeljenje VRS i HVO, kao što je zaštita svih bh. građana bila programsko opredjeljenje multietničke ARBiH. Dovoljno je pogledati koliko je kojih bogomolja preživjelo na teritoriji pod kontrolom ovih vojski, pa razumjeti golemu razliku. Božići su se, hvala Bogu, slavili i u ratnom Sarajevu, Zenici, Tuzli, dok se Bajrami već godinama nemaju gdje slaviti ni u Foči, ni u Čapljini. VRS i HVO su porušili sve džamije, u nakani da zatru historijski trag bošnjačkog postojanja. Draga deco, ovde su nekad živeli dinosaurusi, koji su izvršili kolektivno samoubistvo.

Wriyeme ye za Shaxbazza

Međunarodna zajednica je razabrala da bi humani kredibilitet bosanske žrtve mogao ugroziti s&h poganu budućnost, pa je isplanirala projekat jednake krivice. Ako Srbi i Hrvati budu malo manje krivi, time što će i Bošnjaci postati krivi, mogla bi se naći jeftina mjera za genocidnu budućnost BiH. Bošnjake treba isprepadati tzv. islamskim terorizmom, prišiti im ratne zločine, kako bi bili sretni što su ikako živi, u getu. Kao i u toku agresije, dok je trajao sistemski embargo na oružje UN-a protiv ARBiH, međunarodna zajednica i danas podržava s&h separatističke projekte.

Glavni neprijatelj na tom putu jeste antifašistička i civilizacijska čestitost ARBiH i bošnjačkog naroda.
Zato je smišljen montirani proces Pogorelica. Zato je u Hag metnut prvi komandant ARBiH Sefer Halilović. Jer ako se ispostavi da su čelnici bh. Policije i bh. Armije islamski teroristi i ratni zločinci, tada će cijeli sistem nositi biljeg zla. Zalud činjenice što nikad niko nije stradao od tog izmišljenog tzv. islamskog terorizma, i što nekoliko ratnih zločina nisu zlodjelo, niti pravilo, niti strategija bh. Armije, već pojedinaca koje su plaćali Radovan Karadžić i Mate Boban. Jer da su ARBiH i MUPBiH bili na bespuću zločina i terorizma, pa ne bi ovdje ostala ni jedna crkva, ni jedno srpsko i hrvatsko uho. Bilo bi onako kako je to bilo na teritoriji pod kontrolom VRS i HVO.

Sefer Halilović se, recimo, tereti za zločin u Grabovici, u vrijeme kada uopće nije bio u poziciji da ni sam sebi naređuje. Cijela Hercegovina zna da je zločin nad Hrvatima Grabovice naručio i platio Franjo Tuđman, kako bi abolirao ustaške konc-logore, klanja i silovanja. Ali to neće da znaju mafijaši iz međunarodne zajednice, koji po svaku cijenu, svim sredstvima, pokušavaju montirati dokaze o zločinačkim misijama ARBiH.
Krajnje je vrijeme da zovnemo Šahbaza.

Walter, Br. 75, 5. III 2003.

Na današnji dan

  • Nothing has ever happened on this day. Ever.

Kalendar

Mart 2003
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Kategorije