Walter

Bulterijer Alijanse za mačke

Ako buduća tajna policija bude sprovodila ideologiju Alijanse za promjene, biće to krvav obračun sa bh. patriotizmom. Protiv policijske države treba se boriti – odmah!

Na Osnivačkoj skupštini Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH nije se pojavio niko od uredno pozvanih državnih funkcionera! Vlast Alijanse je time potvrdila svoj odnos ne samo prema ljudima zahvaljujući kojima je BiH opstala kao država, već i prema bh. ideji koja je održiva tek ako se temelji na antifašizmu. Ignorantski odnos Alijanse prema osnivanju ovog Udruženja debelo je ilustrirao našu političku stvarnost, iz koje su bh. patriotizam i antifašizam prognani kao da je riječ o tzv. islamskom terorizmu. Zalud su bh. generali opet dokazivali da je multietnička tolerancija jedini mogući obrazac bh. budućnosti; zalud, jer su oklevetani kao falangisti.
Tekovine antifašističke borbe Armije RBiH godinama su u plaćeničkim medijima klevetane kao ekstremizam i fundamentalizam, čemu je uzrok i šakica manijaka iz SDA koji su oslobodilačkoj borbi još 1992. prišivali epitete džihada. …Valjda zbog para koje su na ime tih gluposti dobijali iz islamskih zemalja. Alijina vlast je džihadizacijom bh. Armije učinila neizmijerne štete i nepravde narodu koji se borio za opstanak i za slobodu, a ne za promociju islamskih ideja. Logično bi bilo da se demokratska javnost trudila da rehabilitira suštinu ideje Armije RBiH, a ne da tim minornim džihadskim izuzecima okleveće borbu koja je bila sve samo ne fundamentalistička i ekstremistička. Zašto ni Alijansa ne želi rehabilitirati temeljne vrijednosti bh. borbe za slobodu? – suštinsko je pitanje bh. budućnosti, jer se na njemu prelamaju statusi krvnika i žrtve. Tim pitanjem danas je inspirirana hajka protiv AID-a (Agencije za istraživanje i dokumentaciju), kao i priprema Zakona o novoj obavještajno-sigurnosnoj službi FBiH.

My name is Aid, all zowu me Maid
Vlast Alijanse dosad se ne brojnim primjerima potvrdila kao antipatriotska, jednako koliko je to, samo iz drugih motiva, bila i vlast SDA. Ako je vlast SDA nastojala da sivim kanalima ostvari fildžanstan, kao okvir za bogaćenje halki oko mindera, vlast Alijanse nastoji da taj balijanstan utopi u dogovor iz Karađorđeva, zašta će njeni funkcioneri biti svekoliko nagrađeni. Samo kad bi analizirali koliko je kriminalaca iz Alijanse pod zaštitom OHR-a i OSCE-a, bilo bi nam jasno da se krivična odgovornost abolira stupnjem poslušnosti i sudjelovanja u projektu uništenja BiH. Da ne pominjemo koliko poslušnika iz Alijanse ne zadovoljava izborna pravila, a da nisu smijenjeni ili sankcionirani.
Posljednji čin u hapšenju mogućnosti otpora antibosanskim planovima jeste stavljanje pod ideološku kontrolu obavještajno-sigurnosne službe FBiH. Rat za povratak Staljina u BiH vodi se na dva fronta. Prvi je razvaljivanje AID-a, a drugi usvajanje Zakona o obavještajno-sigurnosnoj službi FBiH. Dakako, valjalo bi transformirati AID i obavještajnu službu primjeriti imperativima bh. ideje, ali je to jalovo sve dok u BiH slobodno rovare obavještajne službe susjednih zemalja. Kakva je svrha uništenja AID-a, ako će hrvatski SIS i srpski OBS i dalje razvaljivati BiH? I, ako će u Sarajevu djelovati preko 20 stranih obavještajnih službi od kojih svaka ima svoje antibosanske namjere? AID jeste formiran i kao obavještajna podrška Izetbegovićevoj oligarhiji, ali to ljudima u ovoj službi ne odriče patriotizam. Ili barem ne većini službenika AID-a, među kojima je znatan broj iskusnih profesionalaca. Teško je vjerovati da bi službenici AID-a sutra prećutali saznanja o nekom zlu koje se priprema Bošnjacima. I, lako je vjerovati da bi budući obavještajci Alijanse, za pare ili fotelju prodali i sebe i državu. Jer jedni su djelovali u vrijeme borbe za opstanak, a drugi treba da djeluju u vrijeme sataniziranja tekovina borbe za BiH.
Deideologizacija obavještajne službe temeljni je državni interes. U demokratskim zemljama mehanizmi zaštite su iznad stranačkih interesa. AID bi, kao i borbu za BiH, valjalo osloboditi od totalitarnog naslijeđa koje su u cilju poistovjećivanja države i naroda sa sobom počinili Alija i Partija. Tim prije što problematični obavještajni poslovi nisu išli preko AID-a, već preko MOS-a, popularno nazvane Minderske obavještajne službe, koja je direktno radila za prvog u Bošnjaka.

I am Balijansa, all zowem se Alijansa
Očito je da u vladajućoj Alijansi ne postoji volja za kultivizaciju obavještajnog posla, jer deideologizacija ima značenje preideologizacije, odnosno stavljanja nove ideološke šape na državne interese. Analiza izjava funkcionera Alijanse ukazuje da nova služba mora biti vjerna Alijansi, a ne državi. Oni bez imalo stida govore o novoj ideologizaciji obavještajne službe, koja mora raditi za njih, što samo potvrđuje demokratsku imbecilnost onih što se ubiše pričom o demokratskim promjenama. U kontekstu bujanja kriminala pod krovom Alijanse, ideologiziranje obavještajne službe značilo bi rađanje mafijaško-policijskog bulterijera, koji bi se krvavo obračunavao sa pokušajima otkrivanja i procesuiranja kriminala. To je osnovni motiv bošnjačkih funkcionera Alijanse, koji su za kratko vrijeme obilato uvezali mafijaške poslove. Hrvati imaju posve racionalne motive za ideološku kontrolu obavještajne službe. Pod devizom Bilo kuda Hrvat svuda oni se stolujući skrbe za sudbinu mnogih čije su nove demokratske duše odveć okaljane otvaranjem konclogora za Bošnjake. AID je jedna od osnovnih destinacija Haškog tribunala. Tu je obilje materijala o ratnim zločinima. Problem je što u hrvatskom dossieru stoluju i mnogi Hrvati koje je protežirala međunarodna zajednica, a neki od njih su i visoki funkcioneri Alijanse. Ni samim Bošnjacima iz Alijanse trenutno se ne rentiraju ovakvi potresi, jer su jedva sakupili i te Hrvate za koje ni Hrvati nisu glasovali. Ako bi podržali djelovanje AID-a na daljem istraživanju i podastiranju dokaza o ratnim zločinima, moglo bi se dogoditi da se Alijansa dibidus izbalijansira.
Stvaranje nove ideološke policije pod krovom Alijanse zadnji je šaraf u mehanizmu za razvaljivanje BiH. Jadna nam majka ako se gulagerija pokrene! Novinari su Aliju i SDA derali i uzduž i poprijeko, ali niko nije smaknut. Danas je već attack on the state kad se mačka posere u haustoru Zlatka Lagumdžije. Već sutra će se boljševička tišina nadviti nad BiH. Zato se protiv policijske države treba boriti – odmah.

Br. 34, 19. IX 2001.

Na današnji dan

Kalendar

Septembar 2001
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiva

Kategorije