Walter

Mrtvački cirkus: Vandalizam na sarajevskim grobljima je čisti rock’n’roll

Neko bi trebao u ime pravoslavnih, katoličkih i jevrejskih mrtvaca izraziti zahvalnost glavnom sarajevskom grobaru Vladi Ragužu što im je dodijelio tjelohranitelje koji će se u budućnosti brinuti o njihovoj bezbjednosti. Policajci se noću, poput nekrofilskih manijaka, drndaju uz nadgrobne spomenike, vjerovatno kontajući dokle se srozala njihova profesija.

Za to vrijeme, rasplamsale su se i dnevne i noćne pljačke po Sarajevu. Pred vas, s nožem, izlete gelipteri i zaišću pare, mobitel, zlatninu. Oko vas su prolaznici, ali niko ne reagira. Vi predate sve što imate, i što opet možete imati ako sačuvate živu glavu. Odete do policije, ali vam policija saopći da je vrijeme za prijevremene izbore. Shvatite da u Sarajevu danas bolje žive kršćanski i jevrejski mrtvaci, nego živi ljudi. Mrtvace čuva policija, a ljude niko

Anlayse of shit

Već tri godine jedan policajac uvečer odlazi na Jevrejsko groblje. Poput utvare stoji do ujutro, kad se vampiri inače smiruju. Pošto u blizini nema WC-a, kad mu zaždi da piša i sere, obavi to iz nekog od spomenika. Za tri godine, policija je debelo zasrala Jevrejsko groblje. Kriminalistički uviđaj zbog mačijeg govneta pred Lagumdžijinim vratima ukazuje da bi se uskoro mogla analizirati i govna na Jevrejskom groblju. Ideologizirana policija je od IPTF-a svakako obučena da bude i efikasan počinilac i mutav istražilac. Vidi se to po dirigiranom haosu u Sarajevu.

Cirkus na Jevrejskom groblju postavljen je nakon što su NLO-lica birvaktile srušila 28 spomenika. Prisustvo pozorišne umjetnosti u terorizmu nas uvjerava da je te spomenike mogao srušiti, recimo, i Alibaba Mumija. Uhvaćena su nekakva 14-godišnja dječurlija, ali su mediji Lagumdžijine hunte obznanili da je riječ o mudžahedinima.

Nekako u to vrijeme u Tuzli je grupa narkomana, iz nekakve sekte, divljala po Pravoslavnom groblju. Prije nego što se išta znalo, multikurcuralci su obznanili da je u pitanju muslimanski ekstremizam. Tih dana će se dogoditi da na mezarju u Banjoj Luci bude porušeno 60 nišana, ali na to niko nije reagirao. Bošnjačka politika nije sravnila ni jedno groblje, a srpska i hrvatska jesu na stotine mezarja. U prirodi bošnjačkog društva nije nekrofilska mržnja. Ipak, Bošnjaci su dežurni krivci – k’o cigani u filmu Ko to tamo peva.

Puckovnick Mu-Amer El-Bahtijar

Posljednji mrtvački cirkus u Sarajevu je još jednom razotkrio moralnu bijedu medijsko-policijskih radara. Priču znamo. Neko je porušio 20-tak kršćanskih spomenika. Mediji su o tome bubali više nego o masovnoj grobnici na Crnom vrhu. Naređena je noćna straža na kršćanskim grobljima, a informacija o tome je preplavila Balkan. Onda su otkrivena trojica jedva punoljetnih urbanih vandala. Čulo se da pijani mladići nisu mogli golim rukama tako žestoko oskrnaviti spomenike. Otud se još uvijek ne zna se da li je bilo policijske dorade, macolama, u zoru.

Prvi je odadro medijski vandal Mirko Šagolj, komunistički fašist, čiji lik saobražava osobine Staljina i Divlje svinje. On je ubjedljivo najgluplji novinar na svijetu! On tvrdi da su trojica pijanih mladića – ovaj sramotni zadatak obavili u ime neke i nečije ideje! Mudro je zaključio da je multietnički sastav vandala samo blef, kako kaže – da se Vlasi ne sjete. Onda je izmislio da su mladići članovi Studentskog pokreta za normalnu BiH. Dakle, Šagoljev poznati ekstremista Amer Bahtijar je probrao malo Srba i Hrvata da poruše malo kršćanskih grobova. Mladići, kao pravi profesionalci, su se ponapijali, možda i naduvali, izvršili zadatak, i onda ostavili flaše sa svojim otiscima prstiju, da ih se brže otkrije. Kad su se probudili, mahmurni su raportirali svome idolu, poznatom ekstremisti, pukovniku Mu-Ameru El-Bahtijaru. Onda su svi zajedno marnuli po jedan žeton ekstazija, pa su navili ilahije i kaside. Maštali su koliko bi se svinjske masti moglo iscijediti iz Mirka Šagolja.

Dr. Nelle 100% crelle

Šagoljevu laž namontirali i su S(d)B i Dani. Zalud što su mladići, ali i njihovi roditelji, negirali da ovaj vandalizam ima ikakve veze s politikom, nacionalizmom i sl. Mreža policijskih biltena se ubi da iskonstruira nacionalističku pozadinu. Glavni im je argument pitanje: zašto nisu rušili muslimanske nišane? Glupani, pa na pravoslavnom groblju nema nišana! Osim toga, možda su momci bili toliko moralni da razumiju kako nije hairli piti na mezarju, pa su otišli tamo gdje nekrofilski alkohol teče potocima. …Da budu u dosluhu sa tradicijom.

Da doktor nauka može biti totalni degen pokazuje tekst Nevena Anđelića u Danima gdje on sa naslovne strane, u povodu ovog vandalizma, poziva Bošnjake da – priznaju kako je Sarajevo muslimanski grad. Bespredmetno je polemizirati sa ovim lovrenovićevskom klevetom, osim, možda, priopćiti: Ma jebali vam muslimani mater!!! Idite na 76 odsto bh. teritorije pa odatle pogledajte koliko je Sarajevo muslimansko, a koliko bosansko! Klevetom o muslimanskom Sarajevu branite srpsko-hrvatske apartheide!

Dr. Nele Anđelić je optužio reisa Cerića da – raspiruje nacionalizam i da su njegovi govori i djela potaknuli i ovaj vandalizam. Svojedobno je isto počinio Krug 99, optužuivši reisa za zločin Muamera Topalovića. E sad, kako je reis mogao uticati na jednog mladića kome su otac i mati Srbi, ili onog drugog kome je mati Hrvatica? Mora da su mladići krišom prešli na islam, pa im je Ries dao da u to ime popiju po litru vina i po 20 piva klipača. Halo, halugo!

Stvar je jednostavna: mafija iz Karađorđeva obilato plaća proizvodnju laži o bošnjačkom ekstremizmu. Kurtizanama se osladile lake pare, pa ne prezaju ni da pijane butnovnike bez razloga povežu sa tzv. militantnim islamom.

Kad bi bogdom ovi sarajevski urbani vandali bili plafon zla koje nas opsjeda. Jer, njihov je vandalizam čisti rock’n’roll! Oko njih su guslari koji greblja ravnaju bagerima, posve trijezni.

Walter, Br. 89, 2. IX 2003.

 

Kalendar

Septembar 2003
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Kategorije