Front slobode

Krv boje benzina I

Ko stoji iza sve učestalijih inicijativa za etnički čistom Tuzlom, čime bi bio učinjen antidržavni akt protiv RBiH, a četnička zvjerstva, faktički legalizirana? Ako Muslimani prihvate tu igru, potpisaće svoj duhovni i fizički kraj.

Postoje pouzdane informacije da bi Tuzla uskoro mogla „konačno postati muslimanski grad“. O tome svjedoče i klerofašističke najave izvjesnog nacionalističkog lista. Iz grada bi bili protjerani pravoslavni Bošnjaci, silom ili oduzimanjem svih građanskih prava. Pravoslavcima se već događa profana „ugroženost Srba“. Ostali su lojalni gradu i bh domovini, da bi neki doživjeli da budu otpušteni s posla, degradirani, javno vrijeđani, da bi im se putem anonimnih poziva prijetilo ubistvom, progonom i sl. Koja još država takvo što čini svojim lojalnim građanima?!

Ako se ostvare težnje da „embrion BH države“ postane muslimanska zemlja, biće to zločin upravo protiv državnosti i suvereniteta RBiH! Bio bi to atentat na BiH, antidržavni čin kojim se negiraju Platforma Predsjedništva BiH, načela Armije BiH, bio bi to ogavni teroristički čin kojim se obezvređuje hiljade mladih života, svjesno i herojski položenih na mihrab ili oltar borbe za slobodu zajedničke domovine Bošnjaka.

Čini se to „u ime muslimana“, a stvaranjem muslimanskog kantona, više od milion prognanika zauvijek bi izgubio nadu da će se vratiti u svoje domove.
Uljezi koji u ime Muslimana zagovaraju protjerivanje pravoslavnih Bošnjaka iz Tuzle, vrše gori i poganiji zločin prema vlastitom narodu, nego što su to učinili četnici. Legaliziraju sve užase koje su četnici učinili Muslimanima!!! pravdavaju ih! Aboliraju srpske ratne zločince! Stavljaju pečat na sve što je srpska fašistička horda zamislila i uradila!, a Muslimane osuđuju da umjesto u svojoj zemlji žive u dva-tri opkoljena grada. Zar neko misli da bi se sutra iz etnički čiste Tuzle mogli osloboditi Bijeljina ili Zvornik?! Bilo bi to ozloglašeno etničko čišćenje, jer bi Armiju BiH činili samo Muslimani. Sve to kao da se ne tiče ovih muslimanskih mazohista.

Jedini svijetao put Muslimana jeste u skoro hiljadugodišnjoj istoriji bošnjaštva, koja je od Austrije na ovamo sistematski uništavana, pa i onim „M“ – čime definitivno postaju narod bez države. Samo kao Bošnjaci mogu povratiti domovinu! Njihov duh naslijeđen od bogumilskih predaka duboko korespondira sa aktuelnim evropskim stremljenjima. Budućnost Muslimana je u emancipaciji zatiranog im evropskog duha i korijena, a ne u vjerskoj emancipaciji kakvu nude neke kadaif-efendije, kaneći (i dalje) muslimansku djecu držati u religijskim getima, braniti im ritam civilizacije, stvarati od njih vanevropska bića koja bi opet nekad bila spremna da dožive genocid. Srpski i hrvatski klerofašizam moraće nestati u skoroj budućnosti. A ako Muslimani prihvate tu igru, potpisali su svoj duhovni i fizički kraj.
A neko ih tjera u tamu getoiziranog nestanka. Srpski fašizam to jeste zamislio, ali zamisao može ostvariti jedino uz pomoć muslimanskih maloumnika. Kukavička i nemoralna osveta na lojalnim pravoslavnim Bošnjacima, značila bi definitivni kraj cjelovite BiH. Četnici to i žele – Muslimane u geto, a Srbe u Republiku Srpsku. Ponuda im stiže! Ne od muslimanskih klerofašista, ni od nacionalista, već od gljivičastih karijerista koji se služe klerofašizmom da bi, po cijenu guranja vlastitog naroda u propast, ulovili u mutnom, dočepali se neke foteljice, postali kakav ministarčić – makar se država zvala Muslimanska Republika Tuzla. Jer da su stvarni klerofašisti, pustili bi pravoslavne Bošnjake da žive tu, pod parolom zajedništva oslobodili državu (a samo tako sloboda je moguća!), a onda bi – Srbe proglasili manjinom! U profiterskoj halapljivosti, nemaju sluha ni za tuđmanovsku prefriganost.

Da groteska bude gorča, kada bi pročeprkali neka dokumenta, pronašli bi da su upravo ti sadašnji Veliki Muslimani prije koju godinu javno istupali govoreći o ugroženosti srpskog naroda, o ustaškom genocidu, o povratku kralja i sl., ne bi li se tada snažnom srpskom lobbyju u Tuzli uvukli pod skute. I aktuelna tuzlanska vlast gajila je ovakvo bratstvo. Drugi su se opet silno obogatili švercujući oružje za Muslimane, zarađujući na narodnoj nevolji i strahu. A sada marširaju u zelenim odijelima, gazde su politike, kupleraja, šverca, istine, života i smrti. Muslimanima treba da je jasno da onaj ko vlastiti narod tjera da drugome čini zlo, ni svome ne može misliti dobro. Takvi samo žele da (zlo)upotrijebe tragediju Muslimana, trpajući sebe kao njihove spasioce. U suštini, plaše se za svoju vladavinu, ionako ukaljanu nemoralom. Kane Tuzlu etnički očistiti – ne bi li ostali i sutra.
Riječ je o prevarantima!, o moralnim spodobama koji će zarad svog profiterstva narod kome pripadaju natjerati da ostane bez domovine!!!

Ukoliko demokratske i slobodoumne snage u Tuzli pravovremeno shvate opasnost koja prijeti svima, prije će i domovini i Muslimanima biti bolje. I svim drugim Bošnjacima, ma koje vjere bili. Ako se kameleonskoj nemani dopusti da raste – narašće čak od Termoelektrane do Simin Hana. Tada će to biti orvelovski geto srednjevjekovnog terora i straha. Inkvizicija će na mjesečev šiljak nabadati sve koji, recimo, umjesto ilahija i kasida budu slušali „sotonski rock’n’roll“; sve kod kojih se pronađu latinična i ćirilična slova; muškarce bez fesa i beretke, žene bez šamija i zara; alkoholičare, gidaroše i one koji jedu svinjetinu; sve koji pozdravljaju sa „dobar dan“ i u džamiju ne odlaze kao na partijski sastanak; otvoriće se fabrike fildžana, šerbeta i zelenih čarapa, a stručnjaci za genetiku smišljaće krv boje benzina… (stop za autora! – mašta je opasna kad se igra sa stvarnošću). Dakle, samo totalitarizam, vjerski ili ideološki, u stanju je ići do bezumne krajnosti u svojoj manifestnosti.

Elem, veliki dio Muslimana Bošnjaka ne bi ostao živjeti pod terorom gore pomenutih prevaranata. I oni bi bili etnički očišćeni. Zaputili bi se u Evropu gdje im i jeste mjesto. Ako tog kontinenta već ne bude u Tuzli.

Fatmir Alispahić
Front slobode, 11. decembar 1992.

Kalendar

Decembar 1992
P U S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

Kategorije