Press kliping

Samo kao Bošnjaci možemo biti muslimani

Fatmir Alispahić u Travniku: Izjasniti se kao Musliman u Bosni ne znači ništa, a izjasniti se kao Bošnjak, to znači biti i musliman
U travničkoj džamiji na Kalibunaru mr. Fatmir Alispahić je održao predavanje o obavezi svakog patriotski osvještenog Bošnjaka da se aktivno uključi u borbu za opstanak bošnjačkog naroda, s obzirom na otvorenu prijetnju da predstojeći Popis postane završna faza genocida nad Bošnjacima.

Nije više pitanje postoje li činjenice koje dokazuju da dejtonski režim agresivno i bestidno podstiče nastavak genocida nad Bošnjacima. Nedavno usvajanje genocidnog Zakona o prebivalištu, uz podršku korumpiranih bošnjačkih zastupnika, dokazuje da je razbošnjačenje Bosne postalo ideologija ovog političkog sistema.

Dejtonski sistem je, zapravo, zbratimljeni velikosrpski i velikohrvatski zločinački poduhvat, pod sponzorstvom međunarodne zajednice. Ključno je pitanje kako sve ove činjenice, u njihovoj stravičnoj i zločinačkoj dimenziji, a u okolnostima kriminalne zavjere i medijske blokade, dostaviti do bošnjačkog naroda i mobilizirati Bošnjake da se probude iz dejtonske opijenosti i da se angažiraju u borbi za vlastiti opstanak. To ne znači ugrožavanje ma koga, ali znači traženje jednakih prava za sebe, u duhu bosanske tradicije i tolerancije – rekao je Fatmir Alispahić, te dodao kako je projekat genocidnog Popisa pripreman već dugo, iza očiju javnosti i kritičkog suda, kako bi Bošnjaci nespremni i zbunjeni dočekali ovaj historijski događaj u kome treba da sami sebe ispišu iz svoga naroda.
U nastavku je Fatmir Alispahić govorio o velikom broju iskompleksiranih Bošnjaka, koje su medijski šovinistički proizvodi, čiji sadržaji ismijavaju Bošnjake i vrijeđaju islam, natjerali na pomisao da je biti Bošnjak i biti musliman nešto skaredno i ponižavajuće, nešto što nema perspektivu i poštovanje, pa se takvi odlučuju da se upišu u Bosance, odnosno, da u formalno-pravnom smislu postanu manjina u vlastitoj zemlji, a u korist veće brojnosti Srba i Hrvata. Alispahić je govorio i o onim Bošnjacima koji hoće da budu Muslimani u nacionalnom smislu, kao u vrijeme te komunističke prevare, bez obzira što je veoma jasno da onaj Bošnjak koji se izjasni kao Musliman također postaje manjina, a opet u korist veće brojnosti Srba i Hrvata.
Svako ko se izjasni kao Musliman direktno će raditi protiv našeg muslimanstva, protiv naše vjere, s obzirom da musliman, samo kao Bošnjak, može biti musliman. Onome kome je iskreno stalo da njegovog muslimanskog identiteta, taj mora znati da se islam u Bosni može očuvati samo u bošnjačkim okvirima, jer je to jedini ustavni, zakonski i pravni garant za očuvanje bošnjačkog narodnog identiteta. Izjasniti se kao Musliman u Bosni ne znači ništa, a izjasniti se kao Bošnjak, to znači biti i musliman – rekao je Fatmir Alispahić.

U uvodu u predavanje nadahnuto je govorio imam džamije na Kalibunaru Aljo ef. Cikotić, apostrofirajući važnosti razlikovanja istine od laži, a jedan dio predavanja je iskorišten i da urednik u „Saffu“ Ezher Beganović predstavi knjigu izabranih kolumni Fatmira Alispahića „Iz Saffa 2003-2013“.

Sljedeće predavanje Fatmira Alispahića pod naslovom „POPIS ZA OPSTANAK BOŠNJAKA“ biće održano u petak, 16. avgusta, u Zavidovićima. Prethodno predavanje na ovu temu, pod naslovom „Bošnjaci na meti“, a u organizaciji „Implus foruma“ iz Sarajeva, održano je 27. juna u velikoj sali Općine Stari Grad u Sarajevu, a dio predavanja može se vidjeti na sljedećem video klipu.

Bosnjaci.net

Na današnji dan

Kalendar

Juli 2013
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Kategorije