Izdvojeno naslovna Press kliping

Odgovor Fatmira Alispahića Islamskoj zajednici na saopćenje objavljeno 09.05.2021. godine

(„Reagiranje na objavljivanje teksta u vezi sa zekatom i sadekatu-l-fitrom“)


Nikada ni jedna vjerska zajednica na prostoru bivše Jugoslavije nije za pripadnika svoje konfesije, za člana koji uredno plaća članarinu, objavila da – bolesno mrzi svoju vjeru i da je u službi agresora na zemlju i narod. Ovo stavljanje mete na čelo i opasno javno izopćavanje počinila je Islamska zajednica, u svome saopćenju od 09.05.2021. godine, kroz tri rečenice:
1) „On (Fatmir Alispahić) svoju podlu zadaću obavlja iz bolesne mržnje prema svemu što je islamsko i muslimansko.“;
2) „…iskaljuje svoju mržnju prema Islamskoj zajednici dok obavlja posao za svoje naručioce.“;
3) „Alispahić to radi za potrebe onih koji protiv ove zemlje i našeg naroda vode specijalni rat kao nastavak agresije“.

Objavljujem da je fizička sigurnost mene i moje porodice ugrožena nakon što je Islamska zajednica posredno pozvala islamističke ekstremiste i fanatike da se fizički obračunaju sa osobom koja, dakle, „bolesno mrzi sve što je islamsko i muslimansko“! Dobijam razne prijetnje od luđaka koji su saopćenje Islamske zajednice shvatili kao poziv i dužnost da zaštite islam i muslimane tako što će mene ubiti ili prebiti.

Postoji mnoštvo dokaza koji saopćenje Islamske zajednice razotkrivaju kao čin nasilja i neiskrenosti. Prvo, u arhivi portala Islamske zajednice nalazi se stotinjak mojih kolumni i vijesti o mojim programima i predavanjima po džamijama. Upravo Islamska zajednica objavjuje da sam prvi ja istraživao fenomene islamofobije, izmišljanja tzv. islamskog terorizma, te pokrenuo projekte Muzeja genocida i Kulture sjećanja. U odnosu na te činjenice, neozbiljno je nekoga sa takvom biografijom targetirati kao osobu koja, dakle, bolesno mrzi svoju vjeru i svoj narod. Ovo samo govori koliko je vrh Islamske zajednice danas rastavljen sa mjerom i razumom. Svi vidimo da su uhvaćeni u laži i krađi, ali – za bolest ne može biti kriv ljekar koji bolest dijagnosticira.

Ne postoji opravdanje za siledžijstvo Islamske zajednice, koja je bila pozvana da komunicira dokazima, a ne uvredama i pozivima na linč! Islamska zajednica nije demantirala ništa od konkretnih tabelarnih dokaza, izuzev što je devet puta u saopćenju naivno navela da su sve to laži agresora i njihovih plaćenika.
Islamska zajednica se oglasila tek kada je u Defteru hefte razotkrivena višegodišnja pljačka novaca od zekata, vitara i kurbana, koje Rijaset proglašava za svoj „prihod“ i kriminalno koristi da isplaćuje ogromne plate za ogromnu administraciju. Narod koji je uplaćivao zekat, vitre i kurbane, nije dosad znao da te pare ne idu prema sirotinji, već se koriste za rasipništvo paraislamske buržoazije.
Defter hefte je proteklih mjeseci sa egzaktnim dokazima postavio desetine konkretnih pitanja o anomalijama u Islamskoj zajednici: Ko je skrojio mafijaški plan za otimanje i rasprodaju džematskih prostorija po dijaspori?; Ko je zaštitio hodžu koji je curicama iz mekteba slao pedofilijske poruke?; Ko je kriv za uništavanje vakufa u Banjaluci i prodaju mezarja?; Zašto se baš u rodnom selu direktora Vakufske direkcije gradi najveći islamski centar u državi?; Čija je nadležnost sakralocid i vandalizam na nacionalnom spomeniku Alifakovac i u haremu Alipašine džamije, gdje se i dalje izdaju grobna mjesta?; Pred čijom gasulhanom su spaljivani Kur’ani?; Gdje je mezarje koje se zatrpava šutom i smećem?; Gdje se i zašto preko mezarova napravio trotoar?; Gdje su i zašto šehidski mezarovi zaliveni betonom, a preko njih podignuta armirana ploča?; Zašto se ruše zdrave džamije i na njihovom mjestu grade nove?; Zašto se pljačkaju porodice umrlih od korone?; itd.
Islamska zajednica nije odgovorila ni na jedno pitanje. Oglasila se tek kada je otkriveno pljačkanje zekata. Njih ne zanima moralno urušavanje Islamske zajednice, sve dok nije ugrožen proces pljačke naroda! Jer od pljačke zekata, vitara i kurbana danas živi ta paraislamska buržoazija, koja je na zlopuću da postane bošnjačka klerikalna mafija, spremna da svoje gusarske interese štiti batinama i revolverima.
Islamsku zajednicu treba spašavati od Kavazovića i njegove jednopartijske družine. Islamska zajednica treba biti depolitizirana, otvorena za kritiku i transparentna u finansijskom poslovanju.
10.05.2021.
mr. sc. Fatmir Alispahić

Na današnji dan

Kalendar

Maj 2021
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Kategorije