Walter

Zaustavite Zemlju, silazim!

Ramazan je enigma. Vazda nedorečena priča. To je preporoditeljski proces u kome stvarnost dobija nove, a zapravo iskonske dimenzije.

Američki je sistem pretovio Amerikance i od njih posljednjih decenija stvorio parazite spremne da budu debilna masa koja za svog Predsjednika bira bjelosvjetskog idiota

Dobio sam Naredbu (br. 2/11-04) da napišem kolumbu o predsjedničkim izborima u Americi. Bolje da su mi dali da unesem deset tona ćumura nego da pišem o gadljivim stvarima. Iskreno, otkako je Zlatku Lagumdžiji i meni Klinton lično javio da je Buš pobijedio, trudim se da što manje gledam tv, u nastojanju da izbjegnem svaki susret za ogavnim likom američkog Predsjednika. Njegova pobjeda moj je najveći poraz, jer više ne vjerujem u onih 51 odsto koji su uvijek na strani pameti i života. Bio sam ubijeđen da će američka nacija s lakoćom, ubjedljivo maršnuti ovog majmuna koji je ponizio Ameriku i zadevero cijeli Svijet.

Pretpostavljam da većina naših čitatelja dijeli moja osjećanja, i da im se gadi čitati tekstove o porazu svoje vjere u nadmoć harmonije univerzuma. Ali, eto, pokušajmo skrpiti neki tekst, pa ko hoće nek’ čita, ko neće ne mora, ja, bogami, sebe neću ponovo čitati. Recimo, tekst bi mogao krenuti ovako…

And the haywann and the wo
Stiče se utisak da je Bin Laden nekakav američki uličar, halugar, narkoman, kome je FBI obećao toplu sobu i hrpe kokaina u zamjenu za njegovo povremeno slikanje u holivudskim scenografijama pustinje i prašume. Izgleda da Al-Kaida i Bin Laden i ne postoje, izuzev u američkoj filmskoj tvornici iluzija, koja je još od Reganovih vremena u interaktivnoj vezi s politikom. Ne zna se više šta je stvarnost, a šta film, jer se u stvarnosti koriste filmski kodovi, a u filmu stvarnosni.

Uključivanje Bin Ladena u Bušovu kampanju, četiri dana prije izbora, sa diznijevskom prijetnjom Amerikancima (buhuhuuu!), toliko je providno da se zdravoj pameti od tog jadluka povraća. Totalno trovanje nastaje sa spoznajom da su milioni Amerikanaca pofafali ovu podvalu sa Bin Ladenovom predizbornom prijetnjom, kao što su uostalom pofafali i priču o 11. septembru i svim drugim lafinama koje je servirala Bušova administracija.

Šta je strašno u Bušovom reizboru? Nema šta nije! Strašno je da su Amerikanci glasali za osobu čije se debilnosti gnuša i plaši sav civilizirani svijet. Strašno je što su glasali za manijaka koji je kreirao 11. septembar, pobio 3000 ljudi, kako bi mogao proglasiti tzv. rat protiv terorizma, Ameriku uvući u stanje paranoje, i kako bi mogao do daljnjeg kontrolirati američku svijest, stvarajući od svoje zločinačke pojave navodnog oslobodioca.

Cilj operacije jeste stalno proizvođenje novih konflikata u Svijetu, kako bi vojno-industrijski lobi u Americi mogao nesmetano, i legalno, pljačkati državni budžet. Bušu je svejedno što će u tim ratovima izginuti hiljade Amerikanaca. Izgleda da je i Amerikancima svejedno što glasaju za hajvana koji je kreator američke tragedije, i nesumnjivog poraza. Ko je kriv što Amerikanci ne vide da je Buš vo?

Occothy and idiothy
Pobjedu ovog opakog debila treba razumjeti kao rezultat mentalne globalizacije koja je dovela do političke idiotizacije američke nacije. Svijest kritične mase Amerikanaca je atrofirala kroz potrošačku ideologiju žderanja, debljanja i zvjerlanja u tv. Ta svijest nalikuje na invalidska tijela ugojenih Amerikanaca, čiji se stomaci vuku po zemlji, a kamionske im stražnjice više ne mogu stati ni na jednu normalnu wc šolju. …

Zato se u SAD prave wc šolje promjera traktorskog točka, kako bi slonovske guzičetine mogle stati, i srati. Iz bolesnog, tromog, zamašćenog američkog tijela ne može izvirati ni drukčiji duh. Mediji američku svijest vode košto svaki čoban vodi kozu. Zato Amerikanci više ne postoje. Oni su tek idiotizirani, bivši ljudi, čovjekoliki roboti, programirani da vide ono što im se servira.

Ali, otkud onda u rukama takvih idiota najmoćnija država Svijeta? Eto, mi smo k’o biva vitalni, čusti, lijepi, pametni, a država nam na samrti. Kako to, majkumu? Ključ je u sistemu. Upregneš konja u sistem kaiševa i plugova pa ti uzore njivu. Upregneš ljude u kvalitetan sistem pa grade državu.

No, američki je sistem predojio i pretovio Amerikance i od njih posljednjih decenija stvorio gojazne, trome i glupe parazite. Amerikanci opstaju jedino još zahvaljujući sistemu. No, parazitska će utroba, kad sve potamani, smazati i samu sebe. To su prirodne zakonitosti. Carstva se raspadaju na vrhuncu moći. Jabuka otpadne s grane kad je najzrelija. Život ulazi u starost iz pune zrelosti. …I tako redom.

Prosječan Amerikanac i prosječan Bosanac danas se razlikuju kao stari magarac i mladi konj. Ali i sudbina Bosne je u rukama američkog sistema kojim upravljaju deamerikanizirani idioti. Lahko bi za Bosnu, malehna je, Svijet može i bez nje. Ali, planeta strepi pred američkom (zlo)voljom. Takav globalizacijski suverenitet nikada u povijesti civilizacije nije ostvarila ni jedna vlast. Pošto je neprirodno, bludno, nemoguće da svijetom vlada jedna kandžija, bez straha i zazora, jer je svijet ustoličen na dualitetu dobra i zla, a pošto Amerika vlada svim i svačim, moguća su dva raspleta: prvi, da Amerika samu sebe uništi, u nedostatku vaspitnog odgovora; drugi, manje vjerovatan, da Ameriku neko treći, možda Marsovci, prizove pameti.

Čovjeka više niko ništa ne pita. Dosad smo mislili da je samo Bog iznad nas. Pošto nema ništa iznad Boga, onda je do Boga da sačuva Svijet od Amerike.
Od gnušanja bih zapjevao pjesmu: Zastavite Zemlju, silazim!, ali nije ljudski ostaviti zemaljske ćilime hajvanima.

Walter, br. 121, 9. XI 2004.

Na današnji dan

Kalendar

Novembar 2004
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Kategorije