Walter

Britanski metak za Karadžića

Britaniji i Srbiji treba mrtav Karadžić. Živ je isuviše opasan.

Tuče iz školskog dvorišta čovjeka prate čitav život. Ma kako da nam se životi rasporede, u inžinjerske, pijačarske, šoferske ili doktorske krpice, u njima ostaje prešutni red koji je napravljen u djetinjstvu. Pamti se ko je koga izmlatio, i to se osjeti kad se sretnemo. Ako si naučio u školi da nekog gledaš s visoka, gledat ćeš ga tako i poslije, i kad je on sudija, a ti tuženi. Gledat će te i on odozdo, makar trećim okom.

Otkud ova priča? Zato što se politika evropskih država temelji na porazima i pobjedama u birvaktilskim ratovima, ma koliko bila odjenuta u forme ujedinjenja i ovovremenosti. Zašto bi neko pristao da gubi kapital koji je stekao u povijesti? Bosanska tragedija je bila i ostala jedan od frontova na kojima se trenirao red iz evropskog školskog dvorišta.

Swackom lonccu pocloppac

Britanska politika je genetski imperijalistička. Njeno kolonijalističko naslijeđe je uvjerava da je Bogom data da pravi red na Zemlji. Ona rovari po svim kontinentima. Za nju bi bio poraz da može lidere Saudijske Arabije pritiskati na daljinskom, a da ne može napraviti red u svome dvorištu. Otud se Britanija suvereno petlja u sve evropske budžake. Jer, ako izgubi suverenitet nad Evropom, izgubit će ga i drugdje.

Naslijeđe Austro-ugarske monarhije, koja je profilirala kulturološki entitet srednjeevropskog kruga, odredilo je volju Njemačke i Austrije da prve podrže suverenitet Slovenije, Hrvatske i Bosne. Britaniji je, ponovo, ostala Srbija. Genocidna agresija Srbije na Bosnu i Bošnjake bila je višestruko pomagana od britanske horde pregovarača i lobista. Britanija je navukla i tupavog Franju Tuđmana u rat protiv referendumske volje bh. Hrvata. Britanija je preko Hrvatske u Bosnu uvezla oko 500 mudžahedina, a onda poslala tv ekipe da uslikaju džihad. Baška sad što su se među poginulim britanskim mudžahedinima našli i neosunećeni kopti. Cilj je bio oljagati oslobodilačku borbu ARBiH i ojačati velikosrpsku osvajačku poziciju, kako bi se makar pola Bosne zauvijek našlo pod britanskim patronatom. U protivnom, moglo se dogoditi da Bosna ostane u austro-ugarskom pašaluku, van dometa britanskog nastojanja da se svakom loncu bude poklopac.

Kako trenutno stvari stoje, Britanci su ostvarili sve što su naumili. Njihova podrška Karadžićevoj hunti rezultirala je priznavanjem Republike Srpske. Korak po korak, Britanci su postali civilni i vojni udavitelji dejtonske Bosne. U narednih deceniju-dvije preostaje im još da unište Bošnjake, i da Hrvatima začepe usta sa zapadnim dijelovima Hercegovine.

No, prije toga, valja im redefinirati istinu o genocidnoj agresiji na Bosnu i Bošnjake.

Only iz yednna baba-roga

Nema nikakve sumnje da su Britanija, Izrael i Amerika zemlje proleterske. Dosad nam je bila nejasna izraelska podrška genocidnoj Srbiji. Računali smo da bi Jevreji morali prije suosjećati sa bošnjačkom žrtvom, nego podržavati velikosrpske ubice, čija je nakana identična onoj koju su imali Hitlerovi nacisti. No, Jevreji su pametno razabrali da bi ih solidarisanje sa bošnjačkim žrtvama genocida pomaklo sa pijedestala dežurne planetarne žrtve. Otud su podržavali velikosrpsku agresiju, u svim segmentima, a naročito u onom koji se tiče kamufliranja zločina.

Na isti način, s istim ciljem, to je činila i Britanija, jer bi promocija Srbije, kao još jedne Njemačke u Evropi, poremetila odnos između Britanije, kao dežurnog pravednika, i Njemačke, kao dežurnog krivca. Osim toga, Srbija je britanski potrčko, pa se Britaniji ne rentira da svog malog meće među historijske opomene. Srbija, uz to, nije nikakva prijetnja evropskom tronu, a Njemačka jeste. Zato Njemačka treba da ostane jedina planetarna baba-roga, kako bi se o Americi i Engleskoj zauvijek pjevale proleterske pjesme. …Bez obzira na podršku genocidnom Izraelu, i na učešće u genocidnim agresijama, poput ove u Iraku.

U evropskom kontekstu, Britanija i Izrael čine okosnicu nastojanja da se valoriziranjem srbijanske genocidnosti ne naruši njemačka dežurna krivica. Ove dvije zemlje su direktno zainteresirane za očuvanje uspomene na Hitlerovu Njemačku. Klintonova Amerika je bila oslobođena od ovih računica, ali ova, fašistička, Bušova, hem ima direktni interes da kazni njemačko protivljenje okupaciji Iraka, hem ima obavezu da podržava britansku i izraelsku politiku. Kad se tome doda i marketinška potreba, pritisnuta s&h interesima, da se od Bošnjaka prave tzv. islamski teroristi, onda se oslobađanje Srbije od krivice ispostavlja kao apsolutna intencija.

Rentability ybistwo

Obaranje Tužbe BiH protiv SCiG je najkraći put da se zaštiti Njemačka iz Nurnberga. Bošnjačko vođstvo je ucijenjeno za kriminal, ali i za tzv. ratne zločine, i otud ne smije potencirati Tužbu. Druga prijetnja je mogućnost da se Radovan Karadžić pojavi pred Haškim tribunalom. Ni njemu ne bi ginula presuda za genocid. On je neugodan svjedok. On ne samo da bi otkrio upletenost britanske politike u genocid u Bosni, već bi zauvijek posvjedočio da je Srbija izvršila genocidnu agresiju na Bosnu i Bošnjake.

Zato bi britanske snage u BiH mogle likvidirati Radovana Karadžića. …Ako budu u prilici. A loptu bi im mogli nabaciti Srbi. I njima se više rentira mrtav Karadžić.

Walter, Br. 108, 25. V 2004.

Kalendar

Maj 2004
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Kategorije