Walter

Život žabokrečine

Bilo bi sevap maršnuti SDA, onako kako je maršnuta SDP-Alijansa. Ali, koga dovesti? Svi preostali su isti, glupavi i potkupljeni.

Brate lijepi, bilo bi pošteno da se Bošnjaci konačno upišu u gurbete i da prestanu izigravati politički narod! Imali bi kulturu, vjeru, legende i mitove, jedino, ne bi imali vlasti, ali to bi sve nas rasteretilo sikirancije. Šta će Bošnjacima vlast kad ne znaju šta će s vlasti!? Možda bi nas pustili na miru i ovi razni antiteroristi, možda bi nam se smilovali razni Srbi i Hrvati, pa nam udjelili šansu da živimo k’o poštena čerga, što u političkom smislu sve više postajemo.

Dozlogrdio je taj ciganluk bošnjačke politike! Dok nam uzimaju zemlju, ekonomiju, ravnopravnost, dok nam preoblikuju svijest, reis Cerić se penje na Igman da potvrdi kako je Armija RBiH bila islamska vojska, a ne oružana sila svih Bosanaca i Hercegovaca. Na stranu njegova ambicija da se prikazuje i gdje ne treba, ali postoji li konačno politički server u Bošnjaka koji će kazati – Helou, reis-efendija, biće bolje da se ne penješ na Igman, jer ovdje ne slavimo džamijsku, već multietničku Armiju, a takva nam je potrebna kako bismo se razlikovali od s&h nacionalista koji su parčali Bosnu! Ne, u Bošnjaka mozak nema strateški kapacitet! Reis je zato na planini bio glavni.

Suchurr Minderland

Od prvog listopada dvorište općinske zgrade u Širokom Brijegu (BiH) će krasiti najveći ikad napravljeni spomenik pokojnog predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana. U susjednoj Hrvatskoj dosad su podignuta tek dva Tuđmanova spomenika, i to u totalnim ustaškim zabitima, u Škabrnji i Privlaci. U BiH će, eto, biti podignut najhrvatskiji, visok preko tri metra. U povodu otkrivanja spomenika, vlasti će u Širokom Brijegu 1. listopada prirediti feštu na kojoj se očekuje oko 50 tisuća katolika. Okupit će se oko karikature i drkati po šahovnicama.

Vladajuća SDA ne smatra da je instaliranje mrtvaca iz susjedne države u našoj državi nešto zbog čega bi se trebalo sikirati. Davno je mudri Alija razabro da i Srbi i Hrvati imaju ljudska prava, pa se moraju samozadovoljavati četništvom i ustaštvom; pozitivni rezultat te krvave onanije je sabiranje Bošnjaka u geto minderlanda, gdje je sve suchurr. Otud SDA ne kani pobuniti se zbog ove manifestacije hrvatske hegemonije, jer bi se hb. Hrvati mogli naći uvrijeđeni. Da su Katalonci ili Sjeverni Irci pametni, u Španiji ili Britaniji bi doveli SDA na vlast, i odmah bi im bili uvaženi secesionistički planovi. Jerbo, narodna je to volja.

Ne treba misliti da bi i ma koja druga bošnjačka vlast bila kritički raspoložena prema s-h separatizmima. Eto, u vrijeme SDP-Alijanse je u Čapljini otvoren most sa imenom onog hrvatskog špiciguza, pa su se vrli socijaldemokrati ponašali kao da je najnormalnije da se mostu nadjeva ime predsjednika susjedne države. Ako je baš to toliko normalno, bilo bi dobro da SDA sad pokrene inicijativu da se u Beogradu ili Zagrebu podigne spomenik Aliji Izetbegoviću. Dakako, Srbijanci i Croati bi takvu inicijativu natakarili na neku stvar.

Schachire, clofay womenzy tepixe!

U Travniku je nekakav profesor povijesti, Hrvat, objavio knjigu o ratu, i na tumbe izokrenuo činjenice, pa je ispalo da je ARBiH izvršila genocid nad golorukim Hrvatima. Na promociju je došao lokalni bošnjački establišment, da iskaže srdačnu podršku multikulturi. Čuli su laži, i otišli. Niko do danas nije odreagirao na ovaj fasifikat, koji će sutra materijalizirati gnomu – što je zapisano ostaje.

Dr Čarls Reginald Šrader, američki vojni povjesničar, objavio je studiju pod naslovom Muslimansko-hrvatski građanski rat u srednjoj Bosni, gdje tvrdi da je – nelogično da se Hrvati Lašvanske doline optužuju za agresiju na muslimane i za etničko čišćenje, jer je općepoznato da su oni ti koji su živjeli u okruženju. Na pitanje o suradnji hrvatskih postrojbi sa srpskim formacijama u borbi protiv zajedničkog neprijatelja, ovaj k’o fol ozbiljni naučnik kaže: Time se nisam ozbiljnije bavio.

Sutra niko neće znati da se on ozbiljnije bavio samo falsificiranjem, kako bi ustanovio da su – Bošnjaci agresori u srednjoj Bosni. I ovaj fasikikat postaje relevantno svjetsko svjedočanstvo kojim se peglaju brojni ustaški zločini nad bošnjačkim civilima. Za to vrijeme, Šaćir Filandra i grupa najuglednijih Bošnjaka, bezbeli begova, raspravljaju pitanja nacije. Bolje im je da ženama isklofaju tepihe nego što đabe prde u šišu.

Nurra Vincca pochesto izzruzzy

Ovo je maslo nekog ko Bosni ne želi dobro – rekao je Stupajlija Vlado Ivanović, pod čiju je limuzinu NLO poturio eksploziv. Njegova komšinica Nura je javno prosvjedovala: – Kako je Vlado mogao reći da je ovo napad na njega kao Hrvata, kad je on iz mješanog braka? Nurin se glas nije čuo do Zagreba, gdje je su svi mediji razbubali da se Hrvati bombama tjeraju na iseljavanje. Kad bomba pukne pred bošnjačkom kućom, zagrebački mediji ne napišu ništa. Hrvati su, ipak, ravnopravniji. Zna to SDA-ov kadar u HDZ-u Niko Lozančić.

SDA ne zna ništa. Da im nije Seade Palavrić, moglo bi se reći da ne postoje. Zabavili se ugurzusi oko blagodeta vlasti, a ne vide da tonu zajedno sa bošnjačkim brodom. Bilo bi sevap maršnuti ih, onako kako je maršnuta SDP-Alijansa. Ali, koga dovesti? Svi preostali su isti, glupavi i potkupljeni. Od dvije gubave gume, ova je za nijansu bolja.
Bošnjacima je hitno potrebna alternativa. Majka mu stara, pa valjda se rodio kakav izuzetak u bošnjačkoj močvari, kakva žaba što zna govoriti!

Walter, Br. 88, 19. VIII 2003.

Na današnji dan

Kalendar

August 2003
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Kategorije