Walter

Hodže američkog islama

New York Times piše da će Amerika u Bosni diskreditirati džamije, proganjati uticajne Bošnjake, hapsiti i ubijati neistomišljenike.

Američki titanik pouzdano tone pod kormilom najmoćnijeg luđaka nakon Adolfa Hitlera, američkog predsjednika Džordža Buša Juniora. Svi narodi, izuzev pijanih Rusa, suglasni su da je Bušova politika zlo za civilizaciju. Bušova kaubojština je objedinila Svijet. Ali, protesti od Istoka do Zapada ne mogu obuzdati Bušov mračni zlum. On se dublje ukopava u uzroke američke sramote. Upravo je pobjednički obznanio još dva američka poraza: prvi, da će širom Svijeta likvidirati neprijatelje Amerike, a to bez presude može postati svaki od nas; drugi, da će Amerika finansirati popravljanje medijske slike o sebi. Jedna od zemalja u kojima će se vršiti ove operacije, kao tvrdi New York Times, biće i Bosna i Hercegovina.

***
Amerika u Evropi nema pouzdanijih prijatelja od Bošnjaka. Uzrok tome je zahvalnost za okončanje genocidnog rata. Ipak, Amerika u Bošnjacima traži neprijatelje! Prijateljstvo Bošnjaka-muslimana nije profitabilno za novi američki rat. Otud će se represijom pokušati iznuditi bošnjački otpor.
Strategija informacijskih operacija protiv neprijatelja podrazumijeva – diskreditaciju ili smanjenje uticaja džamija i vjerskih škola, te otvaranje škola u kojima bi se učio umjereniji muslimanski pogled na svijet. Pominjanje BiH, u kontekstu snažne propagande kojom bi se promijenili rastući negativni stavovi prema SAD, znači da se operacija odnosi na Bošnjake. Ne utiču džamije valjda na Srbe i Hrvate?!! Drugo, u islamskom svijetu ne postoji umjereniji islam od ovog koji žive Bošnjaci; u bošnjačkom islamu džamije nemaju bitnog uticaja, pa i zbog toga što je većina hodža odgojena u komunističkom vaktu i poslušničkom duhu; dvogodišnja antibošnjačka haranga SDP-Alijanse je pokazala koliki su strašljivci ti islamski službenici; šutali su dok frtutma prođe, kako bi sad hodali k’o oslobodioci; među takvima nema onih koji bi se ma kome zamjerili, osim bošnjačkom narodu, našta su već svikli u komunizmu i alijizmu.
Američki plan za remontiranje javnog mnijenja u biti je islamocidan. Šta imaju džamije sa demonstracijama u Koreji ili Njemačkoj? Civilizacija je, za razliku od Buša, neopterećena religijskim faktorom. I istočni i zapadni kritičari Bušovog militarizma su iznad zatucanosti koja svaku misao podređuje vjerskim predznacima. Američki rat protiv tzv. islamskog terorizma najveći je poraz doživio u antibušovskom otporu onih javnosti koje su kršćanske. Civilizacija je odveć multilateralna, da bi se mogla paliti na primitivne, pećinske obrasce mišljenja, kakav je ovaj američki, koji terorizam razumjeva kroz islam, a ne kroz opće zlo koje nema veze ni s jednom religijom.
Otpor prema kabadahijskoj politici Buša Juniora nepravedno se naziva antiamerikanizmom. To je otpor prema globalnom seljakluku, a ne prema dostignućima američkog života. Uostalom, da je problem u Americi, a ne u Bušu, pa valjda bi se po Njemačkoj ili Koreji i prije 10-20 godina organizirale tzv. antiameričke demonstracije! U posljednjih 50 godina toliko je snažna bila opsjednutost svijeta američkim snom, da je ignorirana nakaznost američke vanjske politike. Blagodareći Bušovom siledžijstvu, Americi se danas spočitavaju zločini koji su bili zaboravljeni zbog globalne privrženosti amerikanizmu. Jednako kao što su Jevreji genocidom u Palestini opoganili uspomenu na holokaust, tako je i Buš prosipanjem sile ogadio američki san. Američka zastava je bila ikona odrastanja brojnih generacija u svim dijelovima svijeta, a danas, zapaljena, biva ikona otpora kočijaškom porobljavanju svijeta. Buš je za 20-tak mjeseci vladavine uništio ono što su cijelo 20. stoljeće stvarale generacije pametnih i nadarenih Amerikanaca. Samo totalni degenerik može počiniti takvu štetu.

***
Činilo se da Buša neće zanimati to što ga nekakvi smrtnici diljem Svijeta smatraju degenerikom. Ali, svaki vožd teži božanskom prijestolju. Na tom bespuću uklanja heretike. Zato Ministarstvo odbrane SAD kreće u operaciju (3600.1: IO) preoblikovanja mišljenja, što je nemoguće odvojiti od ovlasti agenata CIA-e da likvidiraju neistomišljenike. Paradoks je da su najveći prijatelji Amerike danas svi oni koji razumijevaju antiamerikanizam Buša Juniora.
Bušova politika proganjanja neistomišljenika i remonta pameti, u BiH je imala promociju i prije nego je, ovih dana, dobila zvanični karakter. Već godinu dana živimo u spoznaji da naš građanin može biti uhapšen bez ikakvih dokaza, pa i deportovan u Aušvic na Kubi (Alžirska grupa, Pogorelica, Fijuljanin…) Svjedoci smo sistemske satanizacije uglednih Bošnjaka, a da nismo ni znali da CIA ima ovlasti da sprovodi – agresivne informacijske taktike protiv utjecajnih ljudi… Tek sada se uočava uloga Magazina 60 minuta, Slobine Bosne, Oslobođenja.
Priča se na tome ne završava. Ona je uvijek gora od zvanične slike. Zvanično, javno, besramno, Amerikanci će u BiH likvidirati neistomišljenike, te gasiti medije koji kritički pišu o Bušovoj politici. Zvanično, diskreditirat će džamije, što znači da će u redu za odstrijel biti svi koji idu u džamije. Opstat će samo oni što se budu divili Bakiru Bezistanu, Senadu Tuki i njihovom šefu Alibabi Mumiji. Jerbo su oni hodže američkog islama!
Bosnu jedino može spasiti sve snažniji evropski otpor Bušovim antiameričkim, opasnim glupostima. Dotad, Bosna je Amerika, a Amerika su Pale.

„Walter“, br. 70, 25. XII 2002.

Na današnji dan

  • Nothing has ever happened on this day. Ever.

Kalendar

Decembar 2002
P U S Č P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Kategorije