Walter

Magareće godine

Hoće li se bosanski mrtvac probuditi kad sazna da će Kosovo gruntovati Albanci, a da će svesrpski gubitak biti kompenziran pripajanjem genocidnog entiteta Srbiji?

U svjetskom medijskom prostoru Bosna je oslovljena kao baza tzv. islamskog terorizma. Kada je 1992. grunula agresija, u svijetu smo imali čist obraz, pa nam ipak niko nije htio pomoći. Danas nam je obraz oklevetan, binladenovski je, pa bi nam i eventualna ratna sudbina bila afganistanska. U svijesti primitivnog javnog mnijenja, mi smo oni što ugrožavaju svjetski mir, pa se zbog novog klanja naših vratova pogotovo sad niko ne bi ni počešao. Koga je uopće briga za istinu!
Od 11. septembra čovječanstvo skončava na produkciji laži. Bez serijske proizvodnje tzv. islamskih terorista, holivudski spektakl ne bi imao pogonsko gorivo. Niti bi projekat iz Karađorđeva ugledao debelu šansu za svoj hitri završetak. Opasna je količina ljage bačena na bosansko pravo na život. Te laži su nas sa pijedestala planetarne žrtve survale u brlog zla. Eto, izmišljeno je i da su tzv. islamski teroristi htjeli likvidirati jal Mesića, jal Koštunicu. I, nikom ništa. Pa, majku mu, dokle?! Hoće li konačno neko snositi odgovornost za te dimne bombe? Ili uhapsite te teroriste, ili uhapsite sebe!!! Zasad je jedini terorizam u ovoj zemlji to isprazno, lažno, kurvanjsko optuživanje ove napaćene zemlje, i njenih poštenih ljudi, za taj jebeni terorizam!

Xallabucka near Wathickan, tj. Sandokan
Analizom medijskog tretmana svih dosadašnjih izmišljenih slučajeva, od Alijine slike sa Bin Ladenom, preko Pogorelice, pa do ove posljednje gužve, dalo bi se ustanoviti da su te halabuke same sebi cilj. A zašto i ne bi bile? Halabuke proizvode sliku o terorističkoj Bosni, one stvaraju ambijent straha, a strah sasijeca noge svakom pokušaju da se ruše rezultati agresije, iza kojih i sada stoje jedini istinski teroristi u BiH: četnici i ustaše. Ako je svjetski plan da se stabilnost BiH gradi eliminacijom bošnjačkog faktora, na temeljima dinamita iz Karađorđeva, onda je jasno ko ovdje smeta. Remetinac su Bosanci, poglavito Bošnjaci, koji bi nakon sedam godina dejtonskog drkanja mogli izgubiti strpljenje; mogli bi se organizirano suprotstaviti tom očitom sudjelovanju UN-a i Evrope u betoniranju rezultata genocidne agresije. Kako ih preventivno zaustaviti? Sataniziranjem. Ubrizgavanjem straha. Implementiranjem svijesti da bi ih svaki nesmotren pokret mogao koštati novog genocida, i nestanka. Ovako će nestati, ali mirnim putem, bez krvi.
Sataniziranje Bošnjaka nosi dvostruku korist za zapadnu politiku. Prva je u saznanju da tzv. islamski teroristi ne žive baš u afričkim i azijskim pećinama, već ih ima i na asfaltu, zubli Vatikana. Druga je u suzbijanju bosanskog demokratskog otpora uništenju BiH. Kad razumijemo imperijalističku moć klevete, neće nam biti ni do kakavih redefinicija Dejtona, već do glave na ramenima. Vidjeli smo posljednjih mjeseci kako lete bošnjačke glave, k’o kokošije u Agrokomercu. Na prste jedne ruke se mogu nabrati ljudi koji su digli svoj glas protiv nove 1948. Korupcija i prostitucija caruju bosanskim društvom, bogati su zaraženi prodajom Bosne, a siromašni strahom da bi mogli postati roba. Vlada ugursuzluk, a moral skončava u strahu da ne bude otkriven, i optužen za terorizam. U suštini, mi smo mrtvi.

Weressya goes to the xawa
Kao što smo ranije govorili, cilj je umrtviti bosanski patriotski faktor do mjere da nije u stanju pružiti nikakav otpor zvaničnom konstatiranju bosanske smrti. Napad na Ameriku samo je poslužio da bosanski kudret-sahat brže odšljaka. Uskoro ćemo se suočiti sa zapadnom inicijativom da se balkanskim granicama dadne konačni karakter. Kosovo će gruntovati Albanci, a svesrpski gubitak će biti kompenziran pripajanjem Republike Srpske Srbiji. Hronično naivno vjerujemo i u potpise sa tzv. Sarajevskog samita, a na Zapadu vrvi od diplomatskih aktivnosti da se otvori pitanje balkanskih granica. Dok bh. diplomatija na čelu sa Zlatkom Lagumdžijom po svijetu izmišlja terorizam u BiH, srpska diplomatija veoma uspješno okuplja centre moći oko ideje zamjene Kosova za RS; oni su, bre, tandem. Šta znače sarajevski potpisi o poštivanju granica? Isto što je značilo i međunarodno priznanje RBiH. Ništa, jer se sve da preoblikovati, ako nema otpora. Tako je, zahvaljujući ucijenjenoj bošnjačkoj politici, od gotovine napravljena veresija, a od veresije će nastati hava.

Yebbe se Bege
Dok se samozadovoljavamo budalaštinom da nas ni deset genocida nije moglo uništiti, iako smo stjerani u tri indijanska geta, nad nama se nadvija mrk oblak konačnog (samo)uništenja. Onima što nam kroje the end bezbeli ličimo na neizlječive duševne bolesnike. Šta nam god učiniš, mi ćemo naviti narodnu muziku i reći: Jebe se Bege. Bošnjački mudraci će u tome pronaći vezu sa miroljubivim bogumilima, jer i njih je handrio ko je stig’o, pa su skončali u rijetkim historijskim spisima. Tako ćemo i mi ipak ući u historiju, uzinad, nek’ dušmani pocrkaju. To što nas neće biti, manje je bitno u odnosu na historijski i naučni kontekst.
Jakako, teško se miriti sa debilstvom u svojoj avliji. Otud pokušaj da spasemo makar nešto od svoje ljudske časti. Makar da kažemo da razumijemo šta nam se događa. Oko nas je hičme strašnih laži na koje bi trebalo reagirati. Novina bi bila tijesna da se odgovori na sve opasne gluposti kojima nas tetoviraju.
Eto, kad smo već spomenuli tu halabuku oko atentata na jal Koštunicu, jal Mesića, ilustrativno je citirati jedan državotvorni policijski medij koji je o ovome izvijestio sljedeće: „Pretpostavke SFOR-a da se planiraju atentati na strane zvaničnike su vjerovatno istinite jer gdje ima puno oružja a malo novca, ljudski život ne vrijedi gotovo ništa.“ Pa u vražiju mater! Kakve to veze s pameću ima!
Ima, jašta neg’ ima. Zašto? Zato što magarca možeš optužiti za terorizam, a on će i dalje mrdati ušima. Naša je mlitavost uzrok svih naših nevolja.

Walter, Br. 57, 24. VII 2002.

Na današnji dan

Kalendar

Juli 2002
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Kategorije