Walter

Crvene kurtizane

Ako se usvoje ove lažne ustavne promjene, SDP će biti krivac zbog toga što će nam Radovan Karadžić opet biti u ustavu

Već danima traje političko i medijsko obmanjivanje javnosti o tobožnjim ustavnim promjenama u cilju primjene Odluke o konstitutivnosti. Nekakvih osam tzv. vodećih stranaka razvlače se po OHR-u i natežu oko modela zastupljenosti tri konstitutivna naroda. Ma to nema blage veze!!! Odluka o konstitutivnosti podrazumijeva ravnopravnost, a ravnopravnosti nema sve dok se ona pokušava ugraditi u stanje koje je stvoreno ratom, zločinom i prisilom da se potpiše genocidni Dejtonski sporazum!

Pizza in the dusha
U logici Bosne nema ničeg kompliciranog. Haos nastaje tek ako se Beogradu i Zagrebu dozvoli da vršljaju po Bosni. Dejtonski ustav je uvažio s&h hegemoniju i otuda sve izgleda nerazmrsivo. Logika Bosne je jasna: u BiH nema demokratije bez antinacionalizma, kao ustavne kategorije. Antinacionalizam je jedina moguća ideologija života u BiH. Sve što smrdi na nacionalizam treba zabraniti zakonom! Dokle god se nacionalizam bude uvažavao više od imperativa zajedništva, dotle ćemo tapkati u mjestu, i – nestajati. Dejton je suprotstavljen biću Bosne, jer priznaje ustavnost njenih razaratelja. Odluka o konstitutivnosti, u svom izvornom značenju, vraća nas bh. društvu i državi. Ali tek ako se sprovede bez polovičnih rješenja. Ta Odluka je suprotstavljena Dejtonskom sporazumu, kao političkom rješenju za dokusurivanje BiH.
Bosna ima mnogo više dušmana, i s vana i iznutra, nego prijatelja i poštivalaca. Ova armija kretena godinama proizvodi laži i ombane. Mi se na to navikavamo, k’o kokoške na kokošinjac, pa nam dođe normalno da su Višegrad i Banjaluka oduvijek bili srpski, a Duvno i Čapljina oduvijek hrvatski. Zašto? Zato što je glas okupirane Bosne preseljen u prekookeanske zemlje. Banjalučani raznose pice po Americi i Kanadi od jutra do sutra, a rodni grad ugledaju tek kad usne umornim snom. Mi, preostali, zabavili smo se svojom avlijom i k’o telad blehnemo u dejtonsko sijeno. Zato je obmana tako efikasna.

Volfgang makes guzzobriss
Objavljene su kamare tekstova o tim sijelima kod Volfganga, a da niko nije poručio da to nisu nikakve promjene, već još jedan krug obmane. Niko nije ni pokušao protumačiti Odluku o konstitutivnosti u njenom izvornom, humanističkom značenju. Plaše se ljudi, jer ljuti Volfgang ne oprašta. Otuda naši političari igraju poput međeda na puračićkom vašeru, kako god da Volfgang zatambura.
Očito je da bi Volfgang u ustavne promjene metnuo i babe i žabe, i demokratiju i apartheid, i ljudska prava i rezultate zločina, što je i za crtane filmove malo previše. Volfgangova zamisao je da rezultatima genocida nadjene humanistička imena, pa će zločinačka Republika Srpska u ustavu dobiti konstitutivnost, ravnopravnost, humanost, čime će ova genocidna tvorevina steći evropski pasoš. I u Federaciji će Srbi biti konstitutivni, bez obzira što to nisu ni Bošnjaci na 27 odsto ustašizirane bh. teritorije. Konstitutivnost će ostati stvarna samo ovdje gdje su Bošnjaci u većini, dok će na 76 odsto bh. teritorije to biti tek toaletni papir, iliti guzobris.
Političari sa bošnjačkim imenima, koje okuplja Volfgang, totalni su debili: oni se solidarišu sa Srbima u osudi HDZ-ovog uslova da se – ili ukinu entiteti ili da se formira i hrvatski entitet. Tobejarabi! Pa da imaju imalo pameti dočepali bi se ove inicijative k’o pijan plota! Dovoljno je samo da se pozovu na američkog profesora Ivu Banca koji je otprilike rekao – da je Republika Srpska trajni faktor destabilizacije BiH i uzrok ekstremističkih apetita za hrvatskim i bošnjačkim entitetom. Tada bi karadžićevski Srbi ostali sami. Tada bi SDP-Alijansa, sa SDA i HDZ-om, ali i mnogim drugim faktorima (npr. SGV), mogla tražiti dosljednu primjenu Odluke o konstitutivnosti. Dovoljno je stvoriti istosmjernu kritičnu masu volje za promjenama, bez obzira na razlike koje će se poslije raskantavati. Ako su i SDA i HDZ za ukidanje entiteta, otkud to da SDP, kao navodna multietnička stranka, podržava vojno-politički cilj Radovana Karadžića? Ko ih plaća? Beograd? Za koga rade? Jesu li normalni! Pa ovo je historijska šansa da se ukinu entiteti i da se spasi Bosna! Ako se usvoje ove lažne ustavne promjene, SDP će biti krivac zbog toga što će nam Radovan Karadžić biti u ustavu, u (ob)liku genocidne Republike Srpske. Komotno na svoju zastavu mogu metnuti Karadžićev zlolik!

Rose kurtissans
Antipatriotizam SDP-a počinio nam je mnoga zla. Usvojen je apartheidski Izborni zakon; blokirana Tužba BiH protiv SRJ (a time i 100 milijardi dolara ratne odštete); institucionaliziran je zaborav, umjesto pamćenje genocida, jer se drukčije ne može biti politički podoban; politiku nam vode Beograd i Zagreb; dopljačkava se bošnjačka imovina; mafija i kriminal su nam pod grkljanom; proganjaju se i ponižavaju borci za BiH, itd. Lažna sprovedba Odluke o konstitutivnosti biće posljednji ekser na bh. tabutu. Uz Tužbu BiH protiv SRJ ovo je bila jedinstvena šansa da spasimo. Zbog kvislinškog, kurtizanskog, bosnomrzačkog, ovog otetog SDP-a – otišli smo u vražiju mater.
Da je SDP ostao bh. i patriotska partija, što je bio u vrijeme Nijaza Durakovića, danas bi imali odlučno insistiranje na ukidanju entiteta, decentralizaciji i regionalizaciji BiH, po prirodnim i ekonomskim, a ne po etnonacionalnim i genocidnim kriterijima. O kakvim se to rješenjima govori, kad Bijeljina ostaje bliža Banjoj Luci, a Bihać Tuzli? SDP bi se, da nije otet od kvislinga Zlatka Lagumdžije, borio za jedan jedini bh. parlament, za jednu jedinu bh. vladu, za decentralizaciju Bosne po regijama, kakve su nekad bile tuzlanska, podrinjska, hercegovačka, itd.; borio bi se za ukidanje jednonacionalnih stranaka, za realizaciju Tužbe, za zakonsku zabranu ispoljavanja nacističkih strasti…
Umjesto borbe za Bosnu, od SDP-a smo dobili – IZDAJU.

Br. 47, 20. III 2002.

Na današnji dan

Kalendar

Mart 2002
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Kategorije