Walter

Dejtonski fašizam

Četnička Republika Srpska je legalizirana Alijinom prisilnom kapitulacijom, podržana hitlerovskom Evropom, njegovana od ovih mamlaza koji sebe nazivaju Alijansom za promjene. Šta sad kojeg vraga hoćemo?! …Da u tvorevini koja je ustoličena na genocidu cvatu ruže tolerancije?!

Plitkoumno graktanje javnosti u povodu četničenja u Trebinju i Banjoj Luci u punoj je mrakači potvrdilo uzročnike naše zalutalosti u vremenu i prostoru. Mudroserno je onanisalo i staro i mlado. Mrtvaci iz Kruga 99 najednom su zaboravili da su u pokvarenoj hladnjači čas prije tvrdili da je projektom Alijanse poražen nacionalizam. Čulo se toliko istih, jalovih osuda da je tema postala dosadna i naporna. A o istinskim uzrocima nimuekaet. Zašto četništvo u jedroj morbidnosti živi i pet godina nakon Dejtona? Zašto je bh. demokratski i patriotski front mrtav? Zašto su Bošnjaci i dalje glupavi k’o magarci pa tekbiraju u slavu četnika?

Naše društvo je kroz fašistoidnu diktaturu OHR-a i OSCE-a dovedeno do intelektualnog, moralnog i patriotskog sloma. Korumpirano je, prestrašeno, mutavo, nekritički svezano za Dejtonski sporazum, a time i za šućurluk Republike Srpske, koja je stolno gnojivo tzv. hrvatske samouprave. Političkim robotima je zabranjeno pomisliti na logiku koja stoliči vitalnost četništva i ustaštva u BiH. Oni su tu da ne misle. Redanje stvari u logički slijed razobličilo bi iluziju o postojanju naše zemlje. Otkrili bi da OHR i OSCE već godinama podržavaju apartheidne i nacističke koncepte kod bh. Srba i hb. Hrvata; da su sadržajni nasljednici Adolfa Hitlera koji je u ustaštvu i četništvu imao svoje saveznike.

Okupatorski mediji i intelektualni gmizavci žestoko su plaćeni za projekat zamotavanja nacističkog bitka Dejtonskog sporazuma u oblandu pacifizma, demokratije, globalizacije. Politički sistem u našoj zemlji je orvelovski, marionetski, jer lutka koja se otima biva zadavljena katancima koji je pokreću. Ne postoji mogućnost da se politički zbori o savezu slijednika nekadašnje Antihitlerovske koalicije sa četnicima i ustašama. Ne postoji ni volja: zašto bi pljačkaši demokratije sjekli oblak na kojem sjede?

Analiticcuum chetnikorium

Otuda se može razumjeti tupavost kojom je urinirana naša javnost u povodu orgija u Trebinju i Banjoj Luci. Otkriveno je, možete misliti, da je riječ o fašizmu! To nevjerovatno dostignuće našeg analitičkog uma sigurno je postidjelo četnike koji su krmetu otkinuli glavu da bi zakrmetili zemljište Ferhadije. (Što da se stide kad je lani SDP-ova prethodnica, u znak pobjede demokratije, pronosila krmad kroz muslimanska sela?!) Svehrvatski vođa Krešimir Zubak došao je na ideju da se malo reklamiše, pa je ražvakao bajatu ideju o ukidanju entiteta. Sve što je rečeno bilo je nalik na gaće bez učkura.

Vrhunac mađijske maloumnosti je dijagnoza da je za četničku ekspresiju krivo nehapšenje Radovana Karadžića. Ko biva, kad bi se ovaj manijak našao u Hagu, svi četnici bi namah pocrkali k’o gamad. Prvo, Karadžić je na slobodi blagodareći zaštiti agenata SFOR-a. Drugo, Karadžić nije Bog pa da pritišće dugmad u srpskim glavama. OHR i OSCE su ovdje te božanske sile koje održavaju u životu nacističke nakaze. Nije ni drug Tito bio Bog pa da od nas stvara umilnu jagnjad, već je represivni sistem države, makar i paranoično, odstranjivao nacionaliste, i afirmirao bratstvo i jedinstvo među našim razlikama. Sistem dejtonske BiH je taj koji institucionalizira fašistički kretenluk. Četnici i ustaše su stoga dejtonski, a ne antidejtonski faktori.

Više niko ne zbori da je ta Republika Srpska dibidus rezultat genocida i najveća sramota u povijesti srpskog naroda. Hajde što opijeni Srbi ne bježe od svoje sramote… Ali zašto cjelokupna bejagi demokratska javnost muči o tome? Kako je moguće tražiti Karadžića u Hagu, dok njegovo zlodjelo ima ustavni karakter? Radovan Karadžić je uzidan u temelje dejtonske BiH. Ili je dejtonska BiH zločinačka tvorevina, ili je Karadžić pravednik, i pride, mučenik?! Opredijelimo se! Pošto je bjelodano da Republika Srpska nema nikakvog povijesnog utemeljenja, da je stvorena na masovnim likvidacijama i deportacijama civila, na genocidu i sakralocidu – tom zlu je po svim mjerama mjesto u beščasnoj prošlosti ljudskog roda. No, to zlo živi, legalizirano Alijinom prisilnom kapitulacijom, podržano hitlerovskom Evropom, njegovano od ovih mamlaza koji sebe nazivaju Alijansom za promjene. Šta sad kojeg vraga hoćemo?! …Da u tvorevini koja je ustoličena na genocidu cvatu ruže tolerancije?!

Četništvo je nagrađeno i legalizirano, blagodareći našoj mazohističkoj patologiji; četništvo je legalna državna ideologija u polovici BiH. Dokle god postoji četnička tvorevina Republika Srpska izgradnja porušenih džamija nema nikakvog smisla. Što će ptici u kafezu krila.

Bosniakus mutavorum

Zasebnu dimenziju ove priče čini poražavajuća spoznaja da je bošnjački narod ostao jednako mutav kao i u vrijeme agresije. U prijepodnevnim satima kada su počele stizati vijesti o orgijama u Banjoj Luci bošnjačka lica je ozarila sreća. Kao da je Bajram. Radovali su se Bošnjaci krmećim tintarama, kamenicama, batinama. Evo, opet nas maltretiraju! Vidiš civilizacijo kako smo jadni i bijedni!!! Bošnjaci nikako da shvate kako se svijetu gadi ta bošnjačka prosjačka slinavost. Prezir je jedino što se smlatavošću može zaraditi.

Šta bi nakon banjalučkog divljanja mogao poželjeti četnički um? Oni okom, a mi skokom! Bačena je bomba na crkvu u Sanskom Mostu, rušeno je pravoslavno groblje u Tuzli, a ulicama Sarajeva je odjekivao tekbir. Vandalizme u Sani i Tuzli su mogli izvjesti i sami Srbi, ali tekbirske demonstracije u Sarajevu su izveli Bošnjaci, s glavama. Ko biva, sad ćemo im pokazati da i mi konja za trku imamo. Rodila majka majmuna.

Bilo bi smisleno da su SDP i druge multietničke organizacije priredili protestne skupove na kojima bi se u ime univerzalnih vrijednosti govorilo o zaštiti prava na slobodu vjeroispovijesti. No, SDP je debilno zadebelio u poistovjećivanju krivice. Kakva je to multikultura ako i Armija RBiH nije fašistička falanga? SDP je postao beznadežan slučaj. Nečinjenjem su učinili da se sarajevski protest pretvori u tekbiranje, a time i legitimiziranje četničenja. Sana, Tuzla i ono što slijedi imaju uzrok u SDP-ovom prepuštanju inicijative budalama. Haman im drukčije nije naređeno.

Priča se vraća na začetak posljedica koje živimo. Krah političkog segmenta Dejtonskog sporazuma je očigledan. Sporazum koji uvažava rezultate zločina i ne može proizvesti ništa drugo osim zla, i zločina. Propast Dejtona pravno znači povratak u Republiku Bosnu i Hercegovinu. Tamo će nas sačekati zabrana nacionalističkih stranaka i zakoni koji će s onu stranu brave poslati sve te četnike, ustaše i njihove muslimanske saradnike. Samo tako može biti države Bosne i Hercegovine. Ovo što danas imamo je državni okvir za FAŠIZAM. Biti protiv apartheidnog i nacističkog Dejtonskog sporazuma danas je najviši izraz demokratije, humanizma i antifašizma. EVIVA LIBERTE!!!

Walter, Br. 24, 16. V 2001.

Na današnji dan

Kalendar

Maj 2001
P U S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

Kategorije