Afere Polemike Pamfleti

Kad bi ovo bila predstava…

Poštovane Kolege,
Jučer sam Vam dostavio član 193. KZFBiH (Povreda tajnosti i drugih pošiljki) s namjerom da Vam olakšam Vaše eventualno bavljenje “staljinizacijom Tuzle”. To nije bilo moje saopštenje za javnost.
Ja se još neću oglašavati u povodu ovog nasrtaja na moju ličnost.
No to ne znači da Vam interno ne mogu pomoći u slaganju kockica u mozaiku ovog krivičnog djela.
Krenimo redom.
Da li su guverner TK Selim Bešlagić i načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović poznavali hakere, dakle počinioce krivičnog djela, i da li su sami sudjelovali u nezakonitom i kažnjivom djelu pa makar i tako što počinioce krivičnog djela nisu prijavili Policiji? Šta se događa ako su Bešlagić i Imamović neprijavljivanjem počinilaca krivičnog djela saučestvovali u krivičnom djelu?
Bio bi to najrigidniji oblik orvelovske “policijske države”! Moralna, patriotska i demokratska obaveza je suprotstaviti se tome. Ma šta da košta.
A činjenice govore sljedeće…
Zaštićeni svjedok D.K. može potvrditi da je guverner Bešlagić još 7. februara znao za navode iz moje privatne pošte.
No najubjedljiviji dokaz je snimak Bešlagićeve izjave za Radio “Slobodna Evropa”, u petak, 16. februara 2001.
Bešlagić: “Šok! Šok! Jednostavno ja pretpostavljam da je ovo, imam za ovo i kopije, evo vidim i kopiju, što znači da je to stvarno, da su hakeri provalili, ali je to šok…”
U jučerašnjem privatnom razgovoru sa suprugom Selima Bešlagića, gospođom Amirom Bešlagić, saznao sam da je Guverner TK dobio od hakera moju privatnu poštu. Postoje svjedoci.

Zanimljivo je uporediti izjave koje je u javnosti davao novi načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.
U petak, 16. februara, Imamović je pod naslovom “Šokiran sam i zbunjen” dao sljedeću izjavu za “Jutarnje novine”: “Još nismo zauzeli službeni stav, mada smo svi zatečeni i šokirani. (…) Mogu reći da sam neprijatno iznenađen. Vidim da smo svi bili nedovoljno oprezni”.
Načelnik Imamović je u nedjelju 18. februara u “Dnevnom avazu” objavio svoj sedmični dnevnik, a u srijedu, 14. 2. je zapisao: “U jučerašnjoj frci mi rekoše da postoje i pismeni dokazi”.
U “Jutarnjim novinama” od 20. februara piše: “U jučerašnjoj službenoj izjavi načelnik Tuzle, Jasmin Imamović je rekao kako je dobio čvrste garancije od svih zaposlnih u Općini da niko od njih nije kontrolisao Alispahićevu elektronsku poštu”.
Pitanja su sljedeća: Kako se Imamović mogao šokirati u petak, kad je još u utorak čuo da postoje pismeni dokazi? Ako već niko u Općini nije provaljivao u Alispahićev kompjuter, ko je onda Imamoviću rekao da postoje pismeni dokazi?
Treba znati i to da šifru za ulazak u Alispahićev kompjuter zna samo općinski Sektor za informacione sisteme, tj. dva službenika.
U intervjuu za Tuzlansku televiziju, u srijedu 14. februara, na dan kad je izabran za načelnika, Imamović je rekao da će se “uskoro sve saznati”.
Osim toga, postoji nekoliko zaštićenih svjedoka koji bi mogli potvrditi da je načelnik Imamović najavljivao da treba čitati naredni broj “Fronta slobode”, što znači da je znao šta će se pojaviti.

Poštovane kolege, Vi znate da su po zakonu sve informacije transparentne i javne, tako je nenormalno tvrditi da je bilo ko, pa i Fatmir Alispahić, u Općini Tuzla mogao biti “krtica”.
No, načelnik Imamović tvrdi: “Svi smo bili nedovoljno oprezni”. Guverner Bešlagić tvrdi: “Govorili su dugo vremena da postoji krtica u Opštini Tuzla”.
Pitanje je: Šta je ta krtica mogli iskrtičit ako već nema tajnih informacija?
U Press centru, tj. Sektoru za informisanje, koga vodim već osam godina, postoje samo informacije koje su svakako javne.

Principijelno ja ne želim komentirati svoju privatnu poštu, jer je privatna, ali i zbog sljedeće činjenice: Onaj ko provali u nečiju privatnu poštu taj može i da je oblikuje i dopisuje!
Ipak, upućujem Vas da u mojoj privatnoj prepisci koju je protuzakonito objavio “Front slobode” pokušate pronaći išta od onoga što ovaj list u uvodu i tv džinglu na FS-3 tvrdi. Pokušajte opravdati tvrdnju načelnika Imamovića: “Hakeri otkrili morbidnu prepisku čovjeka koji plaću prima u Općini”. Šta je “morbidno”? Itd, itd.

Kad bi ovo bila predstava…

No vratimo se pravnoj državi.
Ni guverner Bešlagić ni načelnik Imamović u svojim izjavama nisu osudili počinjeno krivično djelo. Oni su služe rezultatima počinjenog krivičnog djela da bi nanosili štetu mojoj ličnosti. Ne reagira ni Javni tužilac. Time se legaliziraju oblici policijske države.

20. II 2001.                                                                                                                        S poštovanjem
Fatmir Alispahić

Na današnji dan

  • Nothing has ever happened on this day. Ever.

Kalendar

Februar 2001
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Arhiva

Kategorije