Afere Polemike Pamfleti

Gdje su pare bošnjačkih dobrotvora?

Svjetski bošnjački kongres (SBK) je iznio mnoštvo prizemnih laži i uvreda protiv mene, ali nije  demantirao ni jedan navod iz moga teksta („Kako je dr. Mustafa Cerić zijanio bošnjačku krunu“, Journal 179, Zagreb), pogotovo onaj koji se odnosi na namjeru dr. Mustafe Cerića da se ponovo kandidira za Predsjedništvo BiH, a ako tu ponovo ne prođe, onda da se ponovo kandidira za funkciju Reisu-l-uleme. Opsjednutost ovim funkcijama ozbiljno ponižava projekat SBK, koji ispade minoran za njegovog predsjednika.

U pamfletu SBK ništa nije rečeno o propaloj privatnoj kandidaturi dr. Mustafe Cerića u kontekstu finansijske i programske strukture SBK. Ovo je bila prilika da SBK iznese podatke o svim donacijama koje su sakupljene po dijaspori i da se kaže gdje su te pare trošene. S obzirom da SBK za tri godine postojanja nije realizirao ni jedan ozbiljniji projekat, realno je zapitati se gdje su završile pare bošnjačkih dobrotvora.

Otvoreno pozivam dr. Mustafu Cerića da bošnjačkom narodu podnese račun gdje su sve po dijaspori skupljani novci, koliko je gdje skupljeno i gdje je potrošeno. Ako tog računa nema, onda postoji odgovornost: ostavka ili smjena.

Neozbiljno je i providno izbjegavati konkretan odgovor na konkretna pitanja, pa umjesto toga baviti se vrijeđanjem i klevetanjem autora koji ta pitanja postavlja. Ja nisam nikada bio ni na kakvoj funkciji pa da trebam nekome podnositi račun od čega i kako živim,  ali Svjetski bošnjački kongres je institucija koja bi trebala raditi transparentno.

 

04.11.2015.

 

Na današnji dan

Kalendar

Novembar 2015
P U S Č P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhiva

Kategorije