Defter press Izdvojeno naslovna

Nakon pola godine “Slobodna Bosna” objavila… ODGOVOR FATMIRA ALISPAHIĆA ISLAMSKOJ ZAJEDNICI: “Spremna je svoje gusarske interese štititi batinama i revolverima”

Pola godine je “Slobodna Bosna” odbijala da objavi demanti Fatmira Alispahića na ekstremistički pamflet Islamske zajednice od 09.05.2021., kao što i portal Islamske zajednice još uvijek odbija da ispoštuje odredbe Kodeksa za štampu i on line medije, i omogući pravo Fatmiru Alispahiću na demanti. Očito da je intervencija Vijeća za štampu urodila plodom pa se na portalu “Slobodne Bosne”, od 13.12.2021. godine, našao sljedeći sadržaj:

Fatmir Alispahić odgovorio je Islamskoj zajednici na saopćenje objavljeno 09.5.2021. godine na portalu “Slobodna Bosna”.

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

(„Reagiranje na objavljivanje teksta u vezi sa zekatom i sadekatul-fitrom“)

Nikada ni jedna vjerska zajednica na prostoru bivše Jugoslavije nije za pripadnike svoje konfesije, za člana koji uredno plaća članarinu, objavila da – bolesno mrzi svoju vjeru i da je u službi agresora na zemlju i narod. Ovo stavljanje mete na čelo i opasno javno izopćavanje počinila je Islamska zajednica, u svoj saopćenju od 09.5.2021. godine, kroz tri rečenice:

  • „On (Fatmir Alispahić) svoju podlu zadaću obavlja iz bolesne mržnje prema svemu što je islamsko i muslimansko.“;
  • „…iskaljuje svoju mržnju prema Islamskoj zajednici dok obavlja posao za svoje naručioce.“;
  • „Alispahić to radi za potrebe onih koji protiv ove zemlje i našeg naroda vode specijalni rat kao nastavak agresije“.

Objavljujem da je fizička sigurnost mene i moje porodice ugrožena nakon što je Islamska zajednica posredno pozvala islamističke ekstremiste i fanatike da je fizički obračunaju sa osobom koja, dakle, „bolesno mrzi sve što je islamsko i muslimansko“. Dobijam razne prijetnje od luđaka koji su saopćenje Islamske zajednice shvatili kao poziv i dužnost da zaštite islam i muslimane tako što će mene ubiti i prebiti.

Postoji mnoštvo dokaza koji saopćenje Islamske zajednice razotkrivaju kao čin nasilja i neiskrenosti. Prvo, u arhivi portala Islamske zajednice nalazi se stotinjak mojih kolumni i vijesti o mojim programima i predavanjima po džamijama. Upravo Islamska zajednica objavljuje da sam prvi ja istraživao fenomene islamofobije, izmišljanja tzv. islamskog terorizma, te pokrenuo projekte Muzeja genocida i Kulture sjećanja. U odnosu na te činjenice, neozbiljno je nekog sa takvom biografijom targetirati kao osobu koja, dakle, bolesno mrzi svoju vjeru i svoj narod. Ovo smo govorili koliko je vrh Islamske zajednice danas rastavljen sa mjerom i razumom. Svi vidimo da su uhvaćeni u laži i krađi, ali – za bolest ne može biti ljekar koji bolest dijagnosticira.

Ne postoji opravdanje za siledžijstvo Islamske zajednice, koja je bila pozvana da komunicira dokazima, a ne uvredama i pozivima na linč. Islamska zajednica nije demantirala ništa od konkretnih tabelarnih dokaza, izuzev što je devet puta u saopćenju naivno navela da su sve te laži agresora i njihovih plaćenika.

Islamska zajednica se oglasila tek kad je u Defteru hefte razotkrivena višegodišnja pljačka novca od zekata, vitara i kurbana, koji Rijaset proglašava za svoj „prihod“ i kriminalno koristi da isplaćuju ogromne plate za ogromnu administraciju. Narod koji je uplaćivao zekat, vitre i kurbane, nije dosad znao da te pare ne idu prema sirotinji, već se koriste za rasipništvo paraislamske buržoazije.

Defter hefte je proteklih mjeseci sa egzaktnim dokazima postavio desetine konkretnih pitanja o anomalijama u Islamskoj zajednici: Ko je krojio mafijaški plan za otimanje i rasporodaju džematskih prostorija po dijaspori?; Ko je zaštitio hodžu koji je curicama iz mekteba slao pedofilijske poruke?; Ko je kriv za uništavanje vakufa u Banjoj Luci i prodaju mezarja?; Zašto se baš u rodnom selu direktora Vakufske direkcije gradi najveći islamski centar u državi?; Čija je nadležnost sakralocid i vandalizam na nacionalnom spomeniku Alifakovac i u haremu Alipašine džamije, gdje se i dalje izdaju grobna mjesta?; Pred čijom gasulhanom su spaljivani Kur´ani?; Gdje je mezarje koje se zatrpava šutom i smećem?; Gdje se i zašto preko mezarova napravio trotoar?; Gdje su i zašto šehidski mezarovi zaliveni betonom, a preko njih podignuta armirana ploča?; Zašto se ruše zdrave džamije i na njihovom mjestu grade nove?: Zašto se pljačkaju porodice umrlih od korone? Itd.

Islamska zajednica nije odgovorila ni na jedno pitanje. Oglasila se tek kada je otkriveno pljačkanje zekata. Njih ne zanima moralno urušavanje Islamske zajednice sve dok nije ugrožen proces pljačke naroda! Jer od pljačke zekata, vitara i kurbana danas živi ta paraislamska buržoazija, koja je na zlopuću da postane bošnjačka klerikalna mafija.

Spremna da svoje gusarske interese štiti batinama i revolverima.

Islamsku zajednicu treba spašavati od Kavazovića i njegove jednopartijske družine.

Islamska zajednica treba biti depolitizirana, otvorena za kritiku i transparentna u finansijskom poslovanju.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/227833/odgovor_fatmira_alispahica_islamskoj_zajednici_spremna_je_svoje_gusarske_interese_stititi_batinama_i_revolverima.html

Na današnji dan

  • Nothing has ever happened on this day. Ever.

Kalendar

Decembar 2021
P U S Č P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Kategorije