Defter press Izdvojeno naslovna

DEFTER HEFTE na novom kanalu

Zbog prijava MTV Igman (Alme Bandić), te Sizzo Produkcije, ukinut je YouTube kanal “Fatmir Alispahic” koji je imao 8.800 pratitelja i preko 450 video-zapisa. Prijava MTV Igman, odnosno Alme Bandić, odnosila se na intervju Fatmira Alispahića za ovu televiziju iz 2013. godine, koji je godinama, uz saglasnost MTV Igman, stojao i na kanalu “Fatmir Alispahic”. Čista zloba i namjera da se nanese šteta bila je motiv Alme Bandić da prijavi navodno kršenje autorskih prava, jer je mogla to riješiti pozivom Fatmiru Alispahiću da skloni svoj intervju sa svog kanala, ako to već smeta. Bio je to prvi “crveni karton” protiv kanala “Fatmir Alispahic”, a nakon tri ovakve opomene YouTube gasi kanal. Druga dva “crvena kartona” smjestila je Sizzo Produkcija, za Defter 331, koja je snimala džamiju u Matuzićima, a odakle su za Defter hefte, usljed nenamjerne greške, uzeta dva inserta. No, nije se čuditi Sizzo Produkciji, koja ima svoju poslovnu saradnju sa Islamskom zajednicom, koja je zainteresirana da se uklone komentari o kriminalu pod krovom Islamske zajednice.  Čuditi se, možda, MTV Igman i Almi Bandić, s obzirom da je Defter hefte više od šest godina emitiran na ovoj televiziji, po cijeni od 100 KM (stotinu maraka) za jednu emisiju, dok su preko Deftera hefte na MTV Igman stizale i finansije i pohvale. Nikakvi tzv. autorski intersi, već isključivo zloba, u izvornom obliku, uništila je kanal sa 8800 pratilaca, i što je najteže, većinu video arhive Fatmira Alispahića.

Defter hefte 332 emitiran je na novom kanalu pod nazivom: Defter hefte sa Fatmirom Alispahićem.

U nastavku prenosimo dva pisma od desetine pisama koje su gledatelji Deftera hefte – beZuspješno! – slali ALmi Bandić, sa molbom da povuče tu besMislenu tužbu, koja je, zapravo, sve kazala o njenom moralnom i patriotskom profilu.

PISMO PRVO

Postovana Gospodjo Alma, Infomaciju da ste podnijeli prijavu protiv urednika emisije Deftera Hefte na kanalu youtube za njegovo ukidanje me je neprijatno pogodila i navela me da Vas zamolim u Ime Allah dz s, u ime istine i pravde u ime sehida u ime majki koje su izgubile svoju djecu u ratu u ime krvlju natopljene Bosanke zemlje u ime svake majcinih suza koje i danas teku kao rijeke da povucete svoju prijavu i zahtjev za zabranu emitovanja  spomenutog kanala kojim smo mi u dijaspori i povezani sa Bosnom o mnogim dogadjajima koje malo ko hoce da informise.Ukoliko ne povucete pravi potez  vjerujte da necete moci izbjeci odgovor na ovo ptanje pred nasim stvoriteljom Allahom dz s. pa trebate se  zapitati  sta Vas ceka na onom svijetu za onemugacavanje  da istina dodje sto prije na vidjelo, a znamo da  Allah dz s naredjuje pravednost i istinu sto nam potvrdjuje u casnom Quranu.U nadi da cete povuci svoju prituzbu na urednika Defter Hefte ja Vam se unaprijed od srca zahvaljujem.

S postovanjem

Bahra Harambasic

Zrtva Genocida u Prijedor

PISMO DRUGO

Poštovana gospođo Bandić, informacija, ako je istinita, da ste pokrenuli proces ukidanja Youtube kanala gospodina,  publiciste, intelektualca gospodina Fatmira Alispahića me je kao aktivistu, Bošnjaka islamske vjeroispovijesti posebno dotakla. Ovim putem vas molimo da ne činite, ako je istina, ukidanje navedenog informativnog kanala. Ovakav vid djelovanja nije po načelima naše čestite vjere i naše Bošnjačke tradicije nego jedan vid oholosti, pokazatelj lične nestabilnosti pa čak se može kazati i ličnih sujeta šta je po svim navedenim načelima našeg naroda početak našeg kraja. Gospođo Bandić, ubjeđen sam da, ako je istina, je vaše pokretanje procesa ukidanje Youtube kanala gospodina Fatmira Alispahića samo jedan trenutak vaše ne pažnje i trenutne slabosti koja je meni nepoznatim razlogom izazvana i u tom kontekstu sam ubjeđen da ćete smoći snage da to ne činite. Ukidanjem Youtube kanala od gospodina Fatmira Alispahića ćete zatvoriti svima nama, koji rado isčekujemo svaku objavu našeg intelektualca Fatmira Alispahića Posebno vam želim snage da preupitate svoju odluku, ako je  istinita i da nastavite vašu čestitu tradiciju informisanja nas Bošnjaka kako u našoj domovini tako i nas koji privremeno boravimo van naše domovine. S poštovanjem Zeid, Švicarska

Na današnji dan

Kalendar

Novembar 2020
P U S Č P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhiva

Kategorije