Saff

Republika Srpska je glavno uporište ISIL-a

Zašto je urednik „Saffovog“ portala Ezher Beganović dobio prijetnje od glasnogovornika tzv. Islamske države? Zato što je „Saff“ na tragu istine da je Republika Srpska glavno uporište ISIL-a!

Velikosrpska politika hronično ima konkretan interes od izmišljanja tzv. islamskog ekstremizma, jer joj te simulacije služe kao alibi za genocid i teror nad Bošnjacima. Logično je da tzv. Islamska država (ISIL) više treba velikosrpskim, nego ikakvim bošnjačkim interesima. Zato svaku priču o navodnoj „islamskoj opasnosti“ treba čitati i tumačiti sa aspekta velikosrpskih interesa da tu „opasnost“ instaliraju. Ipak, postoje događaji koji razotkrivaju ovo pozorište. Prijetnje smrću koje su upućene uredniku „Saffovog“ portala Ezheru Beganoviću od jednog fantomskog islamskog portala, sa „Vijesti ummeta“, a što je popraćeno šutnjom i odobravanjem dejtonskih sigurnosnih struktura i medijskih agenata, otvaraju priču o nastanjenosti tzv. Islamske države u dejtonskom režimu.

ISIL je cionistička genocidna mašina
Od 11. septembra 2001., kada je u Sjedinjenim Američkim Državama izvršen državni udar, s ciljem pokretanja „novog svjetskog rata“, odnosno, pljačkanja američkog budžeta za potrebe cionističke vojno-industrijske mafije – poklopili su se ciljevi velikosrpskog i ovog globalnog, antimuslimanskog, interesa. Velikosrbima je trebao svjež tzv. islamski ekstremizam, kako bi njime zabetonirali ratna osvajanja 90-tih i opravdali genocid nad Bošnjacima. A cionistima, koji vladaju Amerikom i Zapadom, trebao je novi rat, protiv muslimana, iz dva razloga: prvi je da se umnogostruče budžetska izdvajanja za rat, a drugi je da se islamske zemlje zabave svojim tragedijama, jer je to pouzdan način da zaborave na Palestinu i genocidno porijeklo Izraela. Zato je kreiran 11. septembar 2001., optuženi su muslimani, pokrenuti su udari na Afganistan i Irak, bestidno i bestijalno likvidirani su Sadamovi sinovi i Sadam Husein (baš onako kako će raditi ISIL!!!), a onda se ukazala potreba za novom, soficticiranom fazom uništavanja muslimana – kroz zapodjevanje međumuslimanskih sukoba. Smišljenja su tzv. arapska ili tzv. islamska proljeća, pa smo od stabilne i prosperitetne Libije, dobili muslimansku kasapnicu. Naporedo sa tzv. islamskim proljećima, kreirana je tzv. Islamska država, kao projekat globalnog terorizma nad muslimanima, ali i nad kršćanima, u onoj mjeri u kojoj je potrebno kršćane zastrašiti, da postanu podanici novog totalitarizma. A nema dubljeg straha od onog koji dolazi od nepovjerenja u svoje, kao što danas u Francuskoj kritična masa Francuza zna da su francuski objavještajci pobili karikaturiste „Charlie Hebdo“, a onaj ko je spreman ubijati svoje građane, spreman je i smaknuti svakog pojedinca koji, makar u kafani, postavi nezgodno pitanje.
Prvi put smo se osvjedočili kako kompletne revolucije mogu biti kupljene, kao što se kupuju roba i usluge, da bismo u februaru 2014. to isto vidjeli u Sarajevu. Svrgavanje Mursija i dovođenje kriminalca Sisija, koštalo je, kažu, milijarde dolara, a to su pare za koje možeš kupiti i rulju i revoluciju. Tako su preko dejtonskih organa sigurnosti pokupovane i krtice i teroristi da popale Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, pod krinkom zaštite radničkih prava, i to nikada ne treba smetnuti s uma kao mogućnost ponavljanja. Možda nam baš sad neko sprema zakupljenu kasapnicu! U nekom drugom obliku, takvi plaćenici postoje u muslimanskim zemljama, odakle se zakupljuju lažni revolucionari i teroristi cionističke tzv. Islamske države. Postoji i onaj nemali broj neobrazovanih i nepametnih muslimana, koji stvarno povjeruju da je tzv. Islamska država nekakav revolucionarni krik slobode i borbe protiv potlačenosti, pa odu na ta ratišta. Zato ćete na snimcima koji nam dolaze iz tzv. Islamske države vidjeti jedan broj agenata koji sakrivaju svoja lica, a pored njih jedan broj ovih mladića koji se slikaju u tom budalastom ushićenju, da se vidi da su baš oni na strani tzv. Islamske države. Ne pitaju se ovi izmanipulirani mudžahidi – a zašto mnogi njihovi „saborci“ skrivaju lica od kamera? Zato, glupane, što su već uslikani na drugim adresama, i što bi njihova lica dokazala da su spremljeni u cionističkim i američkim centrima! Nekoliko takvih fotografija već se pojavilo, uključujući i onu koja dokazuje da je lider tzv. Islamske države, bejagi taj „Abu Bakr al-Baghdadi“, zapravo agent izraelskog Mosada.
Kažu da je 4.000.000 muslimana ubijeno dosad, pod cionističkom komandom. Savršena podlost je kad tzv. Islamska država masovno izvršava masovne egzekucije nad muslimanima, jer ni jedna američka ili cionistička postrojba takav masakr ne bi mogla podvesti pod nastojanje da sebe prikaže kao pravednika i oslobodioca. Tzv. Islamska država je savršena genocidna mašina za ubijanje muslimana, kakva nikad ne bi mogla biti produkt muslimanskih glava i islamskih svjetonazora. Ono gdje se u postojanju i djelovanju tzv. Islamske države razotkriva cionistički projekat, jesu antiislamski metodi djelovanja – dakle, nešto što nema nikakve veze sa islamom – te jezičke i logičke trapavosti, kakve nikada ne bi mogle izaći iz muslimanskog jezičkog i semantičkog polja. To glumatanje islama u tzv. Islamskoj državi morali su agresivnije razobličavati islamski učenjaci, koji su ponajveći krivci za sljepilo onih mladih ljudi koji su postali dobrovoljci ISIL-a. Zato u Bosni zjape prazne džamije dok se predavanja na koja dođe i po hiljadu mladih Bošnjaka, željnih znanja i poduke, održavaju u salama za koje se plaća ogroman zakup. Ovo je druga, široka tema, ali, govori o nespremnosti islamskih institucija da vode kampanju protiv tzv. Islamske države i da mladim Bošnjacima objašnjavaju porijeklo ovog zla. U osnovi je kukavičluk, konformizam, činjenica da se u borbi za istinu moraš suočiti sa kompletnom dejtonskom strukturom koja jaše na laži o tzv. Islamskoj državi. Evo, namjesto nadležnih islamskih institucija, krenuo je „Saff“ u tu borbu, pa je odmah urednik Ezher Beganović dobio adekvatnu poruku, a šutnja dejtonskog režima otkriva da tu „ima neka tajna veza“ sa tzv. Islamskom državom. S obzirom da odavno već cionistički obavještajci rove po Sarajevu, da znamo za moralnu i genocidnu istovjetnost velikosrpske i cionističke ideje, nema sumnje da projkat tzv. Islamske države na našim prostorima ima svoja debela i veoma opasna uporišta. Ali, nema među Bošnjacima! Već u strukturi dejtonske države i u interesima Republike Srpske.

Koga je obradovala tzv. Islamska država?
Kad bi se moglo napraviti neko tajno istraživanje, zasnovano na potpunoj iskrenosti, pa zaći u deset srpskih i u deset bošnjačkih glava, i te glave upitati – da li ih raduje postojanje tzv. Islamske države? – siguran sam da bi bezmalo sve srpske glave odgovorile da ih raduje, jer tzv. Islamska država blati islam i muslimane, a Srbima daje za pravo, sa njih skida težinu odgovornosti za genocid nad Bošnjacima; dok bi, s druge strane, sve bošnjačke glave odgovorile da se gnušaju te tzv. Islamske države, jer to leglo zla, razvrata i terora, zapravo, uzurpira i blati svetosti islama. Slično pitanje bi se moglo postaviti i prema deset cionističkih i deset arapskih glava, i dobili bismo iste odgovore – da Jevreji iz tzv. Izraela sa radošću gledaju na postojanje i djelovanje tzv. Islamske države. Mi već danas možemo pretpostaviti odgovore u ovoj zamišljenoj anketi, jer ih ispisuje prosta logika, a čime dolazimo do odgovora na pitanje: ko je i za čije interese formirao tzv. Islamsku državu, i to kao prvu „državu“ za koju javno ne postoje granice i suvereniteti? Poznato je da cionisti vladaju svijetom preko državnih granica, ali to nikad neće priznati, tako da je ovakav model, prirodno, mogao proizaći iz cionističkog poimanja granica. U toj strateškoj nejasnoći – dokle se prostire tzv. Islamska država? – otvaraju se perspektive dopisivanja, a što smo vidjeli na slučaju dvostrukog ubistva u Zvorniku, kada je u Beogradu rečeno da je „ISIL napao Srbe“. Potom će bivši ministar sigurnosti „Fahro de la Fahro“ ustvrditi da je napad na Aleksandra Vučića u Srebrenici bio ISIL-ovski. Ta pozorišna šifra uistinu nudi mnoge mogućnosti.
Mogli su cionistički agenti, komotno, u Egiptu zarobiti i likvidirati hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, a cijelu operaciju vodi pod logotipom tzv. Islamske države. Šta je život jednog dobrog Tomislava, u odnosu na medijski efekat koji je proizveden u Svijetu, ali i među ekstremnim Hrvatima koju su uzvratili prema Bošnjacima u Tomislavgradu, i drugdje?! Upravo na ovakvoj relaciji postoji realna opasnost za Ezhera Beganovića i svakog drugog ko pronikne u suštinu podvale o tzv. Islamskoj državi. Ezhera, Fatmira ili nekog trećeg mogu kidnapovati velikosrpski ili cionistički agenti, uslikati kako se slikaju žrtve ISIL-a, poslati poruku kakve se šalju, pogubiti u svom stilu, sa odsječenom glavom na ramenima, i kazati: ovo je uradila „Islamska država“. Granice tu ne znače više ništa, pogotovo jer se tzv. Islamska država nalazi u ekspanziji, u želju da pokaže kako je sprema krv proljevati tamo gdje se najmanje nadaš, pa i usred Bosne.

Bošnjaci u borbi protiv zla i terora
Prijetnja uredniku „Saffovog“ portala Ezheru Beganoviću, koja je došla sa cionističkog „trojanskog konja“, portala „Vijesti ummeta“: vjerodostojna je. Pečat na tu prijetnju daje šutnja dejtonskih novinarskih udruga, organizacija civilnog društva i svih drugih koji su veoma glasni kada se radi o pumpanju priče o ISIL-u i odlasku nekoliko desetina Bošnjaka u Siriju. Kako je moguće da danas šute, kad urednik jednog muslimanskog portala dobije prijetnje od medijskih advokata tzv. Islamske države? Odgovor je samo jedan: „Saff“ je mobilizirao bošnjačku javnost oko dokaza da je tzv. Islamska država podvala islamu i muslimanima. To svebošnjačko uverenje mnogo je, bre, ražalostilo mnoge Srbe i mnoge Hrvate, jer su se Bošnjaci izmakli iz konteksta u koji su trpani, dok su u tom kontekstu – kao u ofsajdu – ostali svi oni Srbi i Hrvati koji su se radovali postojanju tzv. Islamske države. Upravo je na primjeru prijetnju Ezheru Beganoviću, dejtonsko društvo pokazalo naivnu upetljanost u njegovanje simulakruma o tzv. Islamskoj državi. Šta će nam sad raditi SIPA, OSA, Dževad Galijašević i drugi pozorišni radnici – kad su Bošnjaci aktivno distancirani od ovog zla?! A šta znači ova riječ „aktivno“? Pa samo se Bošnjaci bore protiv tzv. Islamske države, tako što uočavaju laž i podvalu ovog globalnog terorističkog projekta. Svi drugi, od dejtonskih organa sigurnosti, do dejtonskih medija, forsiraju laž o islamskoj vjerodostojnosti tzv. Islamske države. Za „Saffov“ portal oni kažu da „vrbuje ljude za odlazak na strana ratišta“. Dovode ga u isti ravan sa portalom „Vijesti ummeta“ odakle je zaprijećeno Ezheru Beganoviću, što pokazuje njihovu glupavu intenciju da sve u Bošnjaka podvedu pod regrutne centre tzv. Islamske države. U tome im jedino pomažu lažni muslimanski portali koji nalikuju na one zamaskirane koljače ISIL-a, koji sa ralogom kriju svoj cionistički identitet. Sve što u Bošnjaka, u muslimana, ima ime, prezime i lice – usmjereno je protiv tzv. Islamske države. Ta naša otvorenost u borbi protiv zla i terora ujedno je i hrabrost i vjerodostojnost, jer za razliku od tzv. Islamske države, koja je sva zamotana u maske i podvale, mi nemamo šta kriti, naša istina glasi: tzv. Islamska država nema nikakve veze sa islamom i svaki je musliman dužan boriti se protiv tog cionističkog zla!!!

20. VIII 2015.

Na današnji dan

Kalendar

August 2015
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Kategorije