Walter

Sretna Nova 1983.

General Žak Klajn, glavni međunarodni policajac u BiH, tajno je prije mjesec dana posjetio Rijaset Islamske zajednice i reisu Mustafi ef. Ceriću uručio spisak bošnjačkih intelektualaca koje međunarodni faktori smatraju opasnim i nepoželjnim! Spisak ovih bošnjačkih osuđenika na izolaciju dostavljen je i na nekoliko vladinih adresa, koje treba da se pobrinu u procesu njihovog držanja na oku i odstranjivanja iz javnog života. Za ovdašnji boljševički bukvalizam to znači zeleno svjetlo za razne oblike maltretiranja i iživljavanja.

Digihbj4đ kgk56mgkf hk295kgk7p
Zašto je general Klajn taj spisak predao baš reisu Ceriću, kad reis nema nikakve moći da nekoga ukloni iz javnosti, ili da ga, sačuvaj Bože, kriminalnim metodama policijske države kažnjava i proganja? Zar mu nije bilo lakše putem policijskih i pravosudnih uhljupa naložiti tajno proganjanje tzv. državnih neprijatelja? Taman posla! General Klajn je pit-bul profesionalac koji zna da se bitka dobija na više frontova. Pogotovo u nesretnoj Bosni u kojoj se stranci mogu ponašati kao okorjeli fašisti, bez straha od sankcija. Zato je spisak žigosanih Bošnjaka dao i reisu Ceriću, kao prijetnju i opomenu da bi krug mogao biti proširen. Klajn je mogao pretpostaviti da će reis na to reagirati legendarnim saburom, dakle – mutavo, ali da će se priča o katulfermanu proširiti i unijeti strah među bošnjačku inteligenciju. To se i dogodilo.
Ovaj neviđeni slučaj uključivanja stranaca u najstrašnije metode proganjanja bošnjačke inteligencije, treba promatrati najmanje sa dva aspekta. Prvi je količina boljševičke drskosti do koje su prodrli stranci u dejtonskom pohodu na Bosanske Muslimane. Drugi je količina strašljivosti, sebičnosti i maloumnosti koju iskazuje Islamska zajednica u prećutkivanju slučaja, umjesto da razumije da od odbrane svakog Bošnjaka danas, ovisi odbrana njih samih sutra.

Fjhgj6khgk9 kfkgje34hj kfkgjrodo5l3i
Ponašanje stranaca u našoj zemlji odveć je poprimilo zločinačka i kriminalna obilježja. Studijskom analizom dokaziv je kontinuitet nacističkog, genocidnog i apartheidskog djelovanja OHR-a i Volfganga Petriča. Misija OSCE je vodila antidemokratsku politiku, prekrajala izborna pravila, forsirala s&h naciste, a sve u cilju političkog rastakanja multietničkog bh. društva. Za UN, koje personificira policajac Žak Klajn, kao i za IPTF, dalo bi se dokazati mnoštvo kriminalnih, robovlasničkih i pinočeovskih poslova. Dovoljno je samo otvoriti dossier o trgovini zarobljenim ženama i njihovom prisiljavanju na prostituciju, pa bismo se uvjerili da imamo posla sa okorjelom mafijom, odjevenom u simbole Ujedinjenih nacija. Genocidne posljedice dejtonskog razaranja BiH od strane međunarodnih predstavnika zaslužuju krivično gonjenje pred Svjetskim sudom pravde! No, u ime BiH, ili Bošnjaka, nema ko reagirati. Da smo narod kako valja, dosad bi imali sortirane stotine dokaza o kriminalnim aktivnostima stranaca. Dosad bi ih krivično gonili, i time posvjedočili da ova zemlja nije tuta za drkanje bjelosvjetskih manijaka.
U posljednjih godinu dana pojavili su se proplamsaji otpora miloševićevsko-tuđmanovskoj politici OHR-a i OSCE-a. Sve do 11. septembra 2001. stranci nisu imali recept za gašenje požara probuđene kritičke svijesti. Danas je tzv. borba protiv terorizma magična abrakadabra koja rješava njihovu borbu protiv istine. Uz pomoć domaće policije svjesno su proizveli desetine lažnih slučajeva. I noćas – hapse.
Prvi je motiv oslabiti međunarodnu poziciju Bošnjaka, u njihovom eventualnom legalističkom otporu ubijanju BiH. Drugi je motiv prestrašiti Bošnjake staljinističkom stvarnošću u kojoj svako može biti uhapšen i držan u zatvoru bez ikakvih dokaza. Stvorena je atmosfera pravne nesigurnosti bošnjačkih građana. Sada slijedi malterisanje.
Neprijatelji Žaka Klajna u BiH nisu islamski teroristi kojih, eto, nejma, ni četnici i ustaše kojih, k’o govana, ima – već bošnjački intelektualci koji su u posljednje vrijeme počeli u javnosti sklapati kockice i dokazivati međunarodnu zavjeru protiv Bosne i Bošnjaka. Klajnovi državni neprijatelji to nisu činili sa retrogradnih pozicija, već sa pozicija borbe za multietničku i demokratsku BiH u kojoj bi svi narodi i građani živjeli u jednakim pravima i slobodama. Dakako, bosanske, zajedničke Bosne, nema bez ravnopravnih Bošnjaka, u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu. A Bošnjaka nestaje čak i biološki, jer ih se nemilice, u međunarodnoj režiji, preseljava u Ameriku, Kanadu, Australiju… To je ono što bi moglo na otpor mobilizirati kritičnu masu Bošnjaka, ali i dovoljan broj bosanski opredjeljenih Srba i Hrvata. To je ono čega se plaši Žak Klajn, i što želi u korijenu sasjeći.

Gh4h5jgl 8kglhk12l lgkj7zihy
Mi možemo definirati Klajnove fašističke motive i metode, pa čak i promišljati organiziran otpor tom zlu, ali ne možemo ništa učiniti sve dok se ponašamo poput kokoški u automatiziranoj klaonici. Naime, ako je ko trebao da se u ime civilizacijskih i demokratskih principa suprotstavi pohodu Žaka Klajna na slobodu bošnjačkih intelektualaca, onda je to Islamska zajednica koja je direktno upletena u ovaj slučaj. Umjesto da istog časa zagrme protiv kriminalnog ponašanja jednog međunarodnog zvaničnika, oni su se šćućurili oko mindera i k’o zadnji provincijalci počeli šapatom prepričavati slučaj, uživajući u dramatičnosti, kao da je ovo Esmeralda, a ne stvarnost. Umjesto da razumiju poniženje, i kušnju, oni su suštinu sveli na tračerajsko prepričavanje spiska žigosanih Bošnjaka. Oni, čovječe Božiji, u kahvenom krugu raspravljaju o tome koga je Žak Klajn trebao metnuti na spisak, a koga nije trebao metnuti! Ovaj je naš, a ovaj nije naš. Ovaj je obavio Hadždž, a ovaj voli popit’. Oni ne razumiju da niko nikoga ne smije metati na spisak za odstrijel!
Najmanje što su mogli učiniti je da u jasnoj nakani doture taj slučaj do medija koji bi smjeli i umjeli da o tome progovore. Ne! Oni su, brčkajući se u mazohističkom genu, došli do zaključka da je najbolje čuvati svoje guzice i ne izazivati sudbinu. …Kao da se tragična sudbina Bošnjaka upravo ne hrani bošnjačkim ugursuzlukom!
Islamska zajednica ovog časa ima dva debela izazova. Prvi, da učini ono što je odmah trebala učiniti, da alarmira javnost zbog fašističkog akta jednog zvaničnika UN. Drugi, da se javno izvine Bošnjacima za svoj sramni kukavičluk.

Br. 41, 26. XII 2001.

Na današnji dan

Kalendar

Decembar 2001
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Kategorije