Walter

Halt, hajvanu!

Petričevo Otvoreno pismo građanima ima za cilj da produži stanje obmane kako ne bismo vidjeli nastavak dejtonske agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Minule hefte srefila nas je još jedna pljuvčana kap. Petričevo Otvoreno pismo povodom šeste godišnjice Dejtona nalikovalo je, i po medijskom tretmanu i po sadržaju, na fermane što su ih volovima objavljivali Hitler, Staljin, Homeini, Sadam, Buš Jr. & comp. Pismo je nalik na proglase Komunističke partije iz ’48, samim tim što se nekakva njuška usuđuje da govori u ime svih nas. Sukladno toj boljševičkoj drskosti, sadržaj pisma je litava masa laži, obmana i repriznih šupljih obećanja.
Naša je domovina okupirana dejtonskim fašizmom, kao okvirom za odumiranje BiH. Na sceni su našminkani s&h nacisti, bošnjački kvislinzi i međunarodni pederi. Oni tvore ambijent straha od slobode govora. Otud su Petričeve mentalne i moralne fekalije našu javnost zapljusnule kao da je riječ o Svetom slovu. Ne samo da su mediji tu vreću laži i gluposti plasirali kao govor japanskog cara, već su se i ovdašnje političke kurtizane javno oduševljavale tim mudroserijama. Niotkle kritičkog progovora o sadržaju Petričevog tandaramandaranja.

Petardische guzzenziger
Budući da je Visoki predstavnik gomilom laži ponizio našu moć rasuđivanja, obaveza je makar na ovom mjestu pokazati da mi, Bosanci, razumijemo razlikovati muda od bubrega. Petriču je dato pravo da u hitlerovskom maniru Bosance smatra degenima, ali mi nemamo pravo odšutati na degenerične i papanske tretmane nas i naše zemlje.
Petrič tvrdi da se BiH vratila normalnom životu. Bilo bi korektno da tu normalnost sam dokaže. Ako nije znao, imamo mi i pozorišta, gdje može iznajmiti umjetnu bradicu, čomagu, fes i bošnjačku nošnju. Nek se preobuče u folklornog Bošnjaka i nek rahat prošeta po bilo kojem dijelu BiH u kome Bošnjaci NE čine većinu. Ma znaš šta bi bilo?! Ma petardu bi mu stavili u analni kanal! S druge strane, nek’ natakari šajkaču, ili krst oko vrata, i nek’ prošeta bilo kojim dijelom BiH gdje Bošnjaci čine većinu. Ne da mu se ne bi ništa ružno desilo, već bi ga kleberlly Bošnjaci počastili slaninom, rakijom i srpskom muzikom, da pokažu kako su široke guze. Ako se baš Petrič prepada ove mogućnosti, onda nek’ zamoli Nisveta Džanku da mu snimi ovu kaskadersku džumhurijadu.
Kao argument da su se okolnosti u BiH temeljito promijenile, Petrič navodi da BiH danas ispunjava sve međunarodne obaveze, naročito nakon napada na SAD od 11. septembra. Kakve to veze ima?!! Dejtonska Bosna ne ispunjava međunarodne obaveze prema sebi, a kako će prema drugima!? U Bosni se za nepune dvije godine dogodilo preko 600 terorističkih napada na bošnjačke povratnike. Gotovo svakog dana po jedan Bošnjak bude žrtva s&h terorizma. Očito da su za Petriča Bošnjaci hajvani, pa kad ih se kamenuje, kolje i k’o zunzare likvidira – to nije terorizam. To je borba protiv terorizma? Kao u Visokom gdje je SFOR hapsio i pretresao nene i djedove. No, Petrič u antiterorističkom terorisanju muslimana i islama vidi – historijsku priliku da BiH učinimo normalnom evropskom zemljom. Halo, halt, hajvanu! Bosna je nenormalna zbog četničkog i ustaškog terorizma, a ne zbog bošnjačke tolerancije! Bosna je nenormalna zbog evropskih primitivaca koji štite apartheid na 76% bh. teritorije! Muslimani u Bosni nisu nikakva prepreka evropskoj standardizaciji demokratskih prava i sloboda! Prepreka su kojekakvi Petriči koji siledžijski prekrajaju općinske granice kako bi šest godina nakon Dejtona od multietničkih općina pravili općine sa ustaškom većinom. Oni su ti zbog kojih terorizam u BiH nije pobijeđen. Jer oni nikada ubijanje muslimana nisu shvaćali kao terorizam, već kao borbu protiv terorizma. Oni nikada četnike i ustaše nisu shvaćali kao teroriste. Za njih je nasilje nad Bošnjacima legitimno sredstvo da se BiH kutariše muslimana, kako bi živjela u krstaškom rahatluku.

Hajl lafinashprizz
Petrič nas dalje podsjeća da se 1996. niti jedna izbjeglica nije mogla vratiti u svoj dom, a danas se vraćaju u velikom broju. Da, u velikom broju se izbjeglice vraćaju na ovih 24% bh. teritorije, ali da bi, uz pomoć kvislinga, istjerali Bošnjake pod vedro nebo i pride ih opljačkali prodajući vraćenu imovinu. Onih nekoliko procenata Bošnjaka što se vratilo u RS samo za lažova mogu biti – velik broj. Na taj minorni procenat treba prikačiti s&h terorizam, strah, bijedu, fašističko okruženje i sve drugo što će prije ili kasnije ove povratnike ubijediti da ponovo bježe sa svoga otplakanog ognjišta.
Aneks 7 se mora u potpunosti implementirati – kaže Adolf. Kako, Hitlera ti i pionirske riječi?! Aneks 7 je definitivno mrtav, samim tim što se stotine hiljada Bošnjaka definitivno nikada neće vratiti u BiH! U Americi ih je, kažu, preko 300.000. I to zahvaljujući tajnom programu Zapada da se, nakon ubijene trećine, još trećina Bošnjaka progna u preseljeništvo. Nijedan narod na planeti nije tako hitro dobijao useljeničke vize u zapadne zemlje. Ova preostala trećina će biti poklopljena politički i ekonomski. I ovdje, gdje još ima džamija. Tada će priča biti svršena, po zamisli iz Karađorđeva. Zato nam Petrič šarenim katranom maže oči: kako bismo lakše, uz demagoške morfije, dočekali smrt. Hvala ti k’o Radovanu Karadžiću.
Petričevo pismo je krcato obmanama i kontradiktornostima. Recimo, na jednom mjestu hvali jedinstveni ekonomski prostor, što je samo po sebi laž, a na drugom kaže kako zemlja još nema ambijent koji bi privukao investitore. Tvrdi da su se građani BiH umorili od politike nacionalista, da su izabrali stranke koje svesrdno prihvataju ideju države BiH, ali ne kaže da je riječ samo o Bošnjacima. Tvrdi da su se dogodile promjene, ali i da moramo stvoriti neovisno pravosuđe i policiju. Pa zar to nije već promijenjeno?
Petrič nije toliko glup pa da ne razumije bh. stvarnost. Njegov je zadatak da tu krstašku stvarnost odjene u kostim demokratije i evropejstva. Njegovo je oružje laž, a naše – realnost. Dakle, na Palama je ubijen bošnjački povratnik…

Br. 39, 28. XI 2001.

 

 

Kalendar

Novembar 2001
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhiva

Kategorije