Defter press Izdvojeno naslovna

Objavljena „Islamokratija“, nova knjiga Fatmira Alispahića

U čast Prvog marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, objavljena je nova knjiga Fatmira Alispahića, pod naslovom „Islamokratija“, a u čijem podnaslovu stoji: „Kako je Islamska zajednica postala leglo kleropolitičke zavjere protiv Bošnjaka“.

Recenzent knjige, Dr Sušić Sejo, profesor prava na Islamskom univerzitetu u Islamabadu (Pakistan), u pogovoru je napisao da je  „Islamokratija“ – „prva knjiga koja se isključivo i nadasve kritički bavi radom i djelovanjem Islamske zajednice u BiH“, te je naveo da do dana današnjeg niko nije uspio da ospori Alispahićeve dokaze o kriminalnoj prodaji mezarja u Banjaluci, uništavanju vakufa, pljački zekata i vitara, te o desetinama drugih tema… Dr. Sušić navodi da je na osnovu dokaza iz „Islamokratije“ jasno da je – „Islamska zajednica grubo kršila ne samo Božije, nego i pozitivno pravo“, te da je nedopustivo da „Islamska zajednica bude država u državi“.

Na poleđini knjige ne navedeno da je – „Zbog tekstova iz ove knjige Islamska zajednica objavila desetak saopćenja protiv Fatmira Alispahića, a u saopćenju od 09.05.2021. godine poručuje: 1) „On (Fatmir Alispahić) svoju podlu zadaću obavlja iz bolesne mržnje prema svemu što je islamsko i muslimansko.“; 2) „…iskaljuje svoju mržnju prema Islamskoj zajednici dok obavlja posao za svoje naručioce.“; 3) „Alispahić to radi za potrebe onih koji protiv ove zemlje i našeg naroda vode specijalni rat kao nastavak agresije“.

„Islamokratija“ na 260 stranica donosi oko 300 tema i informacija koje su proteklih godina potresale Islamsku zajednicu. U nastavku je pregled tema iz „Islamokratije“.

Na današnji dan

Kalendar

Februar 2022
P U S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Arhiva

Kategorije