Ljiljan

“Zaštitite moje građansko i profesionalno dostojanstvo”

Otvoreno pismo Fatmira Alispahića Misiji OSCE u BiH

Poštovani,
Navršavaju se dvije sedmice otkad je u listu “Front slobode” (2. III 2001.) objavljen dokument “u čijoj su izgradnji sudjelovali najodgovorniji ljudi SDP-a BiH” a da niko iz SDP-a nije demantirao skandalozne optužbe protiv moje malenkosti i medija sa kojim surađujem, niti je iko demantirao besmislene tvrdnje da sudjelujem u dizanju islamske revolucije, u organizaciji, i uz finansijsku potporu, Iranske ambasade u BiH.
Da li to znači da rukovodstvo SDP-a stoji iza ove orvelovske optužnice, pod naslovom “Revolucija finansirana iz Teherana”?
SDP je ovim diskriminirao moje građansko i novinarsko pravo, lažno me optužujući “da bi trebao biti predsjednik Bošnjačkog sabora”, da sam dio “opasne političke grupacije” koja “osim neonacističkog načina blokade zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, neonacističkog načina izmišljanja i gebelsovskog ponavljanja laži o ljudima iz Alijanse, ima i partijske odrede koje čine ekstremistički, agresivno i teroristički nastrojene Vehabije”, koji će “već sutra, nakon sukoba koje očekuju, biti graničari sa mudžahedinskim načinom političke i terorističke borbe”.
SDP me je lažno optužio da imam “vezu sa Ambasadorom Irana”: “Njihov boravak u Tuzli (Iranske ambasade, op. F.A.) i priča o revoluciji koja je, kasnije se pokazalo, bila i osnovni cilj njihovog boravka na ovim prostorima, objašnjavaju i porijeklo novca koji je ubačen u ovu kampanju i razloge zbog kojih su mete njihove kampanje lideri Alijanse ali i predstavnici međunarodne zajednice i to samo oni koji potiču iz Amerike i zapadne Evrope”.
SDP je nanio ogromnu štetu mojoj ličnosti (ali i mojoj porodici) lažno me optuživši da sam “za nepunu godinu izgradio višekatnicu i kupio kuću u Gornjoj Tuzli”.
Da ne bih demantirao stavku po stavku, kratko ću reći: Sve što tvrdi SDP notorna je laž. Istina je, stavku po stavku, dijametralno suprotna lažima SDP-a, i u to se svako može uvjeriti.
Molim Vas da zaštitite moje građansko i profesionalno dostojanstvo.

Ljiljan, 19. III 2000.

Na današnji dan

  • Nothing has ever happened on this day. Ever.

Kalendar

Mart 2000
P U S Č P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Kategorije