Press kliping

Da li su Bošnjaci narod pod okupacijom

“Krajnje je vrijeme da Bošnjake koji su zaposleni u SIPI i drugim velikosrpskim organima pozovemo da stanu uz svoj ugnjetavani narod.”
U organizaciji Omladinskog udruženja “Amber” u Kaknju će u subotu, 21.02.2015., sa početkom u 19:15, u maloj sali Doma kulture, biti održana tribina na temu “Da li su Bošnjaci narod pod okupacijom?’”, a predavač će biti mr. Fatmir Alispahić. Kako se očekuje, Alispahić će ukazati da je velikosrpska politika, koja je skrivila genocid nad Bošnjacima, danas okupirala dejtonsku državu, odakle nastavlja teror nad Bošnjacima, pod izgovorom borbe protiv tzv. islamskog terorizma.

– Ako postanemo svjesni da smo okupirani od istih onih koji su skrivili genocid u Srebrenici, onda se postavlja legitimno pitanje otpora protiv velikosrpskog fašizma koji se uselio u institucije dejtonske države, a poglavito u SIPU, kao isturenu pesnicu državnog terora. Gdje je granica do koje Bošnjaci mogu trpjeti islamofobijski fašizam dejtonske države, koja djeluje u kolaboraciji sa Četničkim ravnogorskim pokretom? Ne zaboravimo da su snage Radovana Karadžića i Ratka Mladića ubijale bošnjačke civile pod izgovorom da su to nekakvi fundamentalisti i džihadisti. Dejtonska država danas izmišlja tzv. vehabije, hapsi Bošnjake, utjeruje strah u kosti, i krajnje je vrijeme da se Bošnjaci zapitaju – do kada?! Krajnje je vrijeme da Bošnjake koji su zaposleni u SIPI i drugim velikosrpskim organima pozovemo da stanu uz svoj ugnjetavani narod, da prestanu biti sluge Radovana Karadžića i Ratka Mladića, a sve u interesu izgradnje države u kojoj će pravda i istina garantirati jednaka prava svih naroda i građana – stoji u sažetku predavanja mr. Fatmira Alispahića.

Izvor: Kakanj-x

Na današnji dan

Kalendar

Februar 2015
P U S Č P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Arhiva

Kategorije